Tim Mastnak je ob koncu sezone prišel do uspeha kariere. Foto: EPA
Tim Mastnak je ob koncu sezone prišel do uspeha kariere. Foto: EPA

Zdaj imam velik zagon, škoda, da se sezona končuje, komaj že čakam naslednjo.

Tim Mastnak
Glorio Kotnik je izločila olimpijska prvakinja Ester Ledecka. Foto: EPA

27-letni Celjan se je prvič v karieri uvrstil v veliki finale, v katerem je premagal Poljaka Oskarja Kwiatkowskega. Mastnak je bil tretji v kvalifikacijah, nato pa je v izločilnih bojih do finala po vrsti premagal Nemca Patricka Busslerja, Avstrijca Benjamina Karla in v polfinalu še Italijana Aarona Marcha. Vse zmage so bile prepričljive.

V finalu ga je čakal Kwiatkowski, ki je v polfinalu presenetljivo izločil domačega favorita, olimpijskega prvaka Nevina Galmarinija. Mastnak je tudi s Poljakom opravil suvereno in ga premagal za 36 stotink.

"Vse je šlo gladko. Na ravninskem delu sem držal priključek, nato pa v strmejšem delu pospešil ter zmagal. Veliko sem storil že v kvalifikacijah, čeprav moram reči, da se je bilo v izločilnih bojih kar težko odločiti, katero progo izbrati. Modra je bila hitrejša v zgornjem, rdeča pa v spodnjem delu. A lahko rečem, da sem dobro izbiral, moja zelo dobra kondicijska pripravljenost je na rdeči progi prišla bolj do izraza," je bil zadovoljen Mastnak, ki je spet zbral nekaj lepih zmag nad sotekmovalci.

"Še posebno mi je v ponos zmaga nad Karlom. Sicer sem ga že premagoval, toda proti takemu šampionu je vsaka zmaga zelo lepa. V finalu Poljaka nisem podcenjeval, vedel sem, da je hiter, to je na zadnjih tekmah dokazal. Na olimpijskih igrah je bil dober, v Kayseriju je bil v eni izmed kvalifikacijskih voženj najhitrejši. A vedel sem, da če bom odvozil kakor znam, bom zmagal. To se je tudi zgodilo. Težko rečem, da so bile to moje najboljše vožnje, nekaj napak je bilo, jih bom pa še analiziral in videl, kje sem lahko še hitrejši. A ob zmagi gotovo velikih napak ni bilo. Zdaj imam velik zagon, škoda, da se sezona končuje, komaj že čakam naslednjo," uživa v odličnih predstavah Mastnak, ki pravi, da je v odlični formi že od Rogle. Izkazal se je že prejšnji teden v Turčiji, kjer je bil tretji.

Mastnak je s tem postal peti Slovenec z zmago v paralelnih disciplinah na tekmah svetovnega pokala. Pred njim so se zmag veselili Dejan Košir, Rok Flander, Rok Marguč in Žan Košir. Skupno ima zdaj Slovenija 21. zmag.

Žan Košir, ki je bil v predtekmovanju sedmi, je moral v osmini finala priznati premoč Japoncu Masakiju Šibi. Glorio Kotnik je prav tako v osmini finala izločila poznejša zmagovalka, olimpijska prvakinja Ester Ledecka.

Rok Marguč je bil v kvalifikacijah 21., Jure Hafner pa 26.

Svetovni pokal se bo končal konec naslednjega tedna s posamično in ekipno tekmo paralelnega slaloma v nemškem Winterbergu.

Zdaj imam velik zagon, škoda, da se sezona končuje, komaj že čakam naslednjo.

Tim Mastnak
Mastnak: Zmaga bo velika motivacija za naprej
Zdravljica za Mastnaka v Scuolu
Finalni nastop Tima Mastnaka v Scuolu
Mastnak: Zmaga bo velika motivacija za naprej
Zdravljica za Mastnaka v Scuolu
Finalni nastop Tima Mastnaka v Scuolu