Ana Drev je bila lani v Mariboru druga, v soboto pa bo poskušala uspeh ponoviti s številko 15. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Drev je bila lani v Mariboru druga, v soboto pa bo poskušala uspeh ponoviti s številko 15. Foto: www.alesfevzer.com
Igor E. Bergant in Anna Veith
Anna Veith se je na Semmeringu po poškodbi vrnila v belo karavano, a za največje dosežke verjetno še ni pripravljen. Žreb ji je namenil številko 11. Foto: www.alesfevzer.com
Tina Maze slovo zavila v tančico skrivnosti
Mazejeva bo štartala s številko 34

"Proga je dobro pripravljena, danes je bil veter, ampak - takšne razmere imam rada. Kjer koli delati zavoje je božansko, to pokazati pred domačimi navijači bo posebna stvar. Smučam se, kakor se. Ne tako kot prej. Nekaj dobrih zavojev znam narediti, zdržati celo progo pa bo težko," je po preizkusu terena povedala Tina Maze, ki je zelo skrivnostna glede vprašanja, ali bo to res njena poslovilna tekma.

"Če se stvari ne bi odvijale, kot so se, bi lahko nadaljevala do olimpijskih iger, ker se počutim dobro. Ogromno je če-jev in vprašajev. Jutri bom na štartu, kako pa naprej, ne bom več dajala izjav."

Ana Drev, ki prvič to sezono ne bo nastopila med elitno sedmerico, je prav tako pohvalila razmere: "Podlaga je zelo dobra, ni niti pretrdo niti premehko. Prosto smučanje je bila uživancija, res pa je, da močno piha in nikamor ne gre." Ponoviti lansko drugo mesto bo zelo težko, čeprav se počuti dobro:"Če bodo stopničke, bom zelo vesela, zadovoljna pa bi bila tudi z deseterico, saj Maribor ni moj najljubši teren."

Prireditelji pričakujejo na sobotni tekmi vsaj 15 tisoč gledalcev. Množica bo glasno zaploskala tudi Ilki Štuhec (štiri zmage v svetovnem pokalu to sezono), ki bo nastopila s številko 31. Številke preostalih Slovenk: Katarina Lavtar 35, Tina Robnik 38 in Meta Hrovat 57.

Prva vožnja šestega veleslaloma sezone, ki jo bo v zelo mrzlem vremenu (v Mariboru bo zjutraj okrog -10 stopinj) odprla Tina Weirather, se bo začela ob 9.15. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju. V Mariboru bo v nedeljo še slalom za svetovni pokal.

Štartna lista:            
 1  T. WEIRATHER       LIE
 2  F. BRIGNONE        ITA
 3  V. REBENSBURG      NEM
 4  T. WORLEY          FRA
 5  M. BASSINO         ITA
 6  M. SHIFFRIN        ZDA
 7  L. GUT             ŠVI
 8  S. GOGGIA          ITA
 9  M. M. GAGNON       KAN
10  M. KIRCHGASSER     AVT
11  A. VEITH           AVT
12  M. MÖLGG           ITA
13  S. BRUNNER         AVT
14  N. LÖSETH          NOR
15  A. DREV            SLO
...                       
31  I. ŠTUHEC          SLO
34  T. MAZE            SLO
35  K. LAVTAR          SLO
38  T. ROBNIK          SLO
57  M. HROVAT          SLO
                          
Tina Maze slovo zavila v tančico skrivnosti
Mazejeva bo štartala s številko 34