Zimski športi
(3)
Ole Einar Bjoerndalen bo zelo verjetno v Oslu končal imenitno kariero. Foto: EPA

Dodaj v

Veteran Bjoerndalen bo nastopil v Kontiolahtiju

Od četrtka do nedelje biatlonci na Finskem
5. marec 2018 ob 20:15
Kontiolahti - MMC RTV SLO

Ole Einar Bjoerndalen po odločitvi norveške reprezentance ni nastopil na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Sloviti Norvežan se vrača na četrtkovi šprinterski tekmi za svetovni pokal v Kontiolahtiju.

Športni direktor norveške reprezentance Per Arne Botnan je dejal, da si je Bjoerndalen mesto v norveški ekipi izboril zaradi nenadne bolezni Emila Hegleja Svendsena. Nadaljnji nastopi 44-letnega Bjoerndalena na Finskem so odvisni od okrevanja Svendsena.

Bjoerndalen je po odločitvi norveške reprezentance manjkal v Pjongčangu, tako da je olimpijske preizkušnje spremljal kot gledalec in pomočnik v ekipi žene Darje Domračeve.

V tem trenutku še ni znano, ali bo osemkratni olimpijski prvak in zmagovalec 94 tekem za svetovni pokal po tej sezoni končal bogato športno kariero. Zelo glasne so bile govorice, da se bo od velike scene poslovil po letošnji tekmi svetovnega pokala med 15. in 18. marcem v Oslu.

V četrtek bo v Kontiolahtiju moški šprint, v petek ženski šprint, v soboto bo na sporedu mešana štafeta, v nedeljo pa obe tekmi s skupinskim štartom.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
mikkeni
# 06.03.2018 ob 01:53
Športnik in človek z veliko začetnico
drop dead
# 06.03.2018 ob 13:44
Misli, da če si Norvežan maš astmo tako ali tako prirojeno.
Mi je pa bil osebno vedno antipatičen in nisem nikoli navijal zanj ampak kaj čmo tut takšni morjo bit.
Demosten18
# 06.03.2018 ob 06:33
Clovek je hud astmatik, pa je vseeno osvojil vse kar se osvojiti da. Ziv dokaz, da kjer je volja, tam je pot.

Pa kakrsnakoli ze;)
Izbor
Svetovni pokal v biatlonu
link
Fourcade tudi v Sibiriji razred zase; Fak 19.
20
22. marec 2018 ob 16:07 Francoski biatlonec Martin Fourcade je zmagovalec šprinta za svetovni pokal v Tjumnu, s čimer je osvojil mali kristalni globus v tej disciplini, le velika smola pa mu lahko prepreči osvojitev ...
Več novic ...
Kazalo