Alex Volasko:
Alex Volasko: "Glasba ni samo za moja ušesa, je tudi za druge, ampak hkrati pa moraš ostati zvest samemu sebi. Jaz se še vedno iščem in s tem ni prav nič narobe!" Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

1. Song 2. Prižigam luči 3. Tatu 4. Prosim, malo tišje 5. V hiši večnih sanj 6. Ne bom te zgubu 7. Sam mal 8. Če bi znal 9. Pesem in poljub 10. Vse mine, feat. David 11. Meja je nebo

Drugi album Alexa Volaska: V iskanju samega sebe

Za Alexa Volaska je letošnje leto precej burno, delovno in uspešno. Februarja je slavil na TV Slovenija ob zmagi na prvem festivalu Poprock s pesmijo Pesem in poljub, nato pa ga je doletela še Ema, ne sicer kot izvajalca, ampak kot avtorja skladbe in aranžmaja za pesem Spet živ, ki jo izvaja hiphop zasedba treh fantov z imenom D Base. Zdaj, ob začetku poletja, pa je izšla še njegova druga plošča, na kateri je 11 avtorskih skladb, pet smo jih že slišali pred meseci, pet pa je popolnoma svežih.

Album: V iskanju samega sebe
Alex je na prvi javni predstavitvi albuma, ki je nastajal kar tri leta, povedal, da je ta njegov "drugi otročiček" precej drugačen od prvega. Da je kot glasbenik zelo napredoval, da so na njem res samo avtorske skladbe, da pa sam naslov V iskanju samega sebe izžareva njegovo dejansko stanje tako na umetniški kot osebni ravni. "In s tem seveda ni nič narobe, saj se vsi neprestano na neki način iščemo in spreminjamo," je še dodatno razložil in komentiral pomen naslova albuma.

Kakšna res posebna skladba?
"Nikakor ne bi mogel reči, katera pesem je name naredila najboljši oziroma poseben vtis. To je tako, kot da vprašaš otročka, kdo ti je bolj všeč, mami ali oči. Ne morem se odločiti, res so mi vse ljube. Vsaka skladba ima zame neki poseben pomen. Mislim, da se bo vsak našel vsaj v kakšni. Načrtujem sicer takšno bolj miniturnejico po različnih krajih v sklopu različnih dogodkov. Rad bi predstavil pesmi ne samo ljubljanskemu občinstvu, ampak tudi širše po Sloveniji."

Načrti za festivale, morda Emo!
"Vedno rečem: če bo skladba prava! Samo takrat! Da bi se silil, samo zato, da bi nastopil na kakšnem festivalu, ne, to ni prava pot. To mora imeti neki smisel. Torej, če bo dobra skladba, zakaj pa ne?"

Odigral vse skladbe
Na predstavitvi albuma je odigral prav vse pesmi, skladbo Tatu pa celo dvakrat: "Čeprav imam tudi jaz eno zelo zelo majhno tetovažo, ima ta pesem dejansko globlji pomen. Nekaj, kar se nam vtetovira v misli ali čutenja, nosimo vedno s seboj, pred tem ne moremo pobegniti. Pesem govori ravno o tem!" Pri skladbi Spet živ se mu je na odru pridružil raper David iz zasedbe D Base, sicer pa ga je spremljala njegova glasbena skupina.



1. Song 2. Prižigam luči 3. Tatu 4. Prosim, malo tišje 5. V hiši večnih sanj 6. Ne bom te zgubu 7. Sam mal 8. Če bi znal 9. Pesem in poljub 10. Vse mine, feat. David 11. Meja je nebo

Drugi album Alexa Volaska: V iskanju samega sebe