Mladenič iz Dobrovc je sredi znamenite American Airlines Arene navdušil z ameriško himno. Velika čast, a z njo tudi trema.

"Ko sem stal pred sodniško mizo, preden sem šel na sredino, sem čisto pozabil besedilo. Nisem več vedel, kaj moram odpeti. Panika me je močno zagrabila," je opisal izkušnjo Alen Kirbiš.

Poje že zelo dolgo, a nekje vmes se je prijavil na slovenski televizijski pevski šov in doživel bridko razočaranje. Takrat je nehal peti, a k sreči ne za dolgo, pravi po tej neverjetni življenjski izkušnji: "Še vedno sem čisto navdušen, da sem lahko to naredil. Sem prvič nastopal pred takšno publiko, torej pred 20 tisoč ljudmi."

Dragičev klub si je želel, da himno odpoje Slovenec. Alen se je posnel, prijavil in bil izbran. A protokola se držijo zelo strogo. "Po odpeti himni mi je bilo povedano – še 5 sekund, da občutiš občinstvo, in takoj so me pospremili ven iz dvorane, akreditacija je bila neveljavna in sem moral iti na svoj sedež, ki sem si ga pred tem sam kupil," je pojasnil Kirbiš.

Tako se na žalost ni mogel srečati z našima zvezdnikoma. A za to bo morda še priložnost. "Sem pa na tekmi spoznal lastnika Dallas Mavericksov in sem mu na Twitterju pisal, ali želi, da pridem pet tudi k njemu." Za zdaj odgovora Marka Cubana še ni prejel.

Kmalu bo stopil na še en velik oder. To soboto bo v Stožicah v zboru pel skupaj z Andreo Boccelijem.

Slovenec v Ligi NBA zapel ameriško himno