Tina je priznala, da veliko teče in tako vzdržuje svojo kondicijo za nastope. Foto: MMC RTV SLO / Sandi Fišer
Tina je priznala, da veliko teče in tako vzdržuje svojo kondicijo za nastope. Foto: MMC RTV SLO / Sandi Fišer
Tabu
Skupina se trenutno predstavlja z aktualnim singlom Moje luči, ki ga je prvič predstavila na Emi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Drugače pa pri nas scena v veliki večini kar dolgo že stoji pri miru, spodbujam in izzivam 'mladež' oz. samozavestne bande, izvajalce, da nam stopijo na pot ter zatresejo," je dopolnila svoj odgovor pevka skupine, ki velja za eno najdejavnejših tako na koncertnem kot na medijskem prizorišču.

Njihov singel Poljubljena je poleg tega, da je lani končala na petem mestu najbolj predvajanih skladb tako na nacionalnem radiu (Val 202) kot na največjem komercialnem radiu, pred dnevi dobila še eno priznanje - razglašena je bila za drugo najbolj predvajano slovensko skladbo v letu 2010 na lestvici, ki jo je objavil Zavod IPF. "Jaz radio zelo malo poslušam, vseeno pa vem, kakšno je stanje in ... se strinjam z mnogimi, ki so mi že rekli, da jim Poljubljena ni več, kar je bila, ker so se je naposlušali," je v spletni klepetalnici priznala Tina.

Tina se je Tabujem pridružila (ko je premagala konkurenco na avdiciji, ki so jo priredili člani skupine), potem ko je jeseni 2006 skupino zapustila prvotna pevka Nina. Do zdaj ji je najbolj ostal v spominu njihov (ne)nastop v portoroškem Tivoliju. "Koncert, ki ga ni bilo ... Ker sem namesto na odru ob polnoči ležala na operacijski v izoli z vnetim slepičem," je razkrila Tina v klepetalnici.

Med klepetom je pevka požela veliko komplimentov na račun njenega vokala in stila. "Glas mora biti v kondiciji in prav je, da veš, kako ga moraš uporabljati. Ostalo je drugje v telesu," je odgovorila z virtualnim nasmeškom. Pojasnila je še, da se uči 'speech level' petja pri Nataši Nahtigal in načrtuje, da bo tudi sama pridobila licenco za poučevanje.

Kaj pa počne, ko ne nastopa, zakaj še ni na prodajnih policah njihovega DVD-ja s promocijskega koncerta v Kinu Šiška in kakšne napake so delali na njem, si lahko preberete na tej povezavi.

Tabu - Moje luči (Ema 2011)