Mario se poslavlja od kavča v oddaji Spet doma. Foto: Žiga Culiberg
Mario se poslavlja od kavča v oddaji Spet doma. Foto: Žiga Culiberg
Mario
Nocoj se bodo v oddaji še zadnjič zavrteli tudi plesalci Kazine. Foto: Žiga Culiberg
Desa Muck
Manjkala pa nista niti nepogrešljiva humorista Desa Muck in Boris Kobal. Foto: MMC RTV SLO
Nadiya Bychkova in Miha Vodičar
Ena izmed glavnih protagonistov rubrike Zvezda plešejo sta bila plesna prvaka Nadiya Bychkova in Miha Vodičar. Foto: EPA
Mario Galunič in Lorella Flego
Družbo na kavču mu je znova delala njegova dolgoletna prijateljica Lorella Flego. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Mario je na ta poseben večer v svojo družbo povabil svoje dobre prijatelje, ki so pričarali posebno nostalgično vzdušje.

"Mario je ena zvezda stalnica na našem slovenskem nebu. Jaz ne pomnim nobene oddaje, od kar sem jaz na sceni, da bi se tako dolgo obdržala kot se je Marijeva. To ni stvar slučaja, ampak trdega dela. Jaz ga občudujem. Iz tedna v teden je bil med nami toliko let in še vedno obdržal določeno število publike. Jaz sem prepričana, da se bo vrnil in da zagotovo še ni rekel zadnje," je bila prepričana pevka, ki je bila ena od stalnic v njegovi oddaji, Helena Blagne.

Fotoutrinke iz zadnje oddaje in pogovor z voditeljem si boste lahko pogledali jutri.

Prepričana, da sobotna oddaja ni bila zadnja, je bila tudi pevka, ki si še vedno deli najboljši rezultat na Evroviziji (tako kot Darja Švajger je osvojila končno sedmo mesto) Nuša Derenda. "Predvsem si bom zapomnila Maria, ker z njim sva sodelovala vsaj 13 let, ko sem jaz na sceni. Takrat je bil še Zoom, Mario in tako naprej. Vedno sem se dobro počutila v njegovi družbi. Vedno smo se počutili kot prave zvezde pri njem. Jaz mu želim še veliko sreče in verjamem, da se bomo še naprej srečevali na odrih."

V oddaji so se v zadnjih sedmih letih zvrstili številni obrazi domače in tuje estrade. Njegova prva gostja v oddaji Spet doma pred sedmimi leti pevka Anika Horvat ima še danes lepe spomine na tisti večer. "Mario je danes rekel, da mu prinašam srečo. Jaz srčno upam, da je res tako, tudi po zadnji oddaji." Hrovatova pa je ob tem izpostavila skrb, kaj se bo zgodilo zdaj na medijskem prizorišču, ko ni več nobene glasbene oddaje.

Od Bitke talentov ...
Mario je skozi leta dajal priložnost ne samo uveljavljenim glasbenikom, ampak tudi manj znanim. Navsezadnje je oddaja postregla s tremi zmagovalci Bitk talentov: Omar Naber, Nina Pušlar in Eva Černe, ki so se prišli posloviti od voditelja. Naber je zapel svojo čisto novo skladbo Please Remember Me, Pušlarjeva je pripravila čisto novo različico svojega prve uspešnice Ni ona, Černetova pa se je predstavila skladbo Moja pot.

"Mario je dober človek in mislim, da se to vidi na ekranih in da ljudje to vidijo, zato se je obdržal toliko let. Zame je on najboljši voditelj," je strnila nekaj misli o voditelju zadnja zmagovalka Bitke talentov, Černetova.

Polna lepih vtisov je ob koncu oddaje bila razočarana tudi Pušlarjeva: "Vedno, ko sem prišla na oddajo, sem se res počutila kot doma. Zelo topli sprejemi - vedno. Zelo sem vesela, da nam je dal Mario in celotna ekipa vedno dal priložnost, da se pokažemo v oddaji in nas je vedno podpiral. Jaz sem kar malo razočarana, da je že konec oddaje, ampak sem prepričana, da se bo Mario spet vrnil na televizijske odre."

... do Zvezde plešejo
A niso bili samo pevci, ki so kraljevali odru Spet doma, marveč tudi plesalci, ki so se predstavljali v rubriki Zvezde plešejo. "O njem lahko povem samo pozitivne stvari. Je telo prijazen človek. Vedno se je potrudil, ko je bilo treba kaj urediti. Mogoče se komu drugemu ne bi dalo, ampak on se je potrudil, da so stvari vedno izpadle odlično," se je spominjala plesalka Nadiya Bychkova.

Oddaja pa je bila več kot le priložnost, da je gledalec pozabil na vsakdanje skrbi, ampak kot je poudarila Severa Gjurin tudi izjemni humanitarni noti: "Moramo se zavedati, da so vsakič v oddaji zbrali tudi do 15.000 evrov za ljudi potrebne pomoči. In to ni malo."

Kaj je nekaterim izmed gostov v oddaji Spet doma ostalo najbolj v spominu, si lahko pogledate spodaj.