Foto: Reuters
Foto: Reuters

Anketo je izvedla ameriška spletna platforma cabletv.com, seriji Prijatelji pa po gledanosti sledi serija Rick in Morty, ki je bila najbolj priljubljena na Aljaski, v Arizoni, Koloradu in Nevadi. Trenutno sicer v ZDA predvajajo najnovejšo, četrto sezono te animirane komične serije za odrasle.

Na drugi strani je serija o šestih prijateljih, ki je bila posneta med letoma 1994 in 2004, najbolj priljubljena v enajstih zveznih državah, med drugim v Kaliforniji, Teksasu, Floridi, New Yorku, Ohiu in Severni Karolini. Zadnjo epizodo 10. sezone, ki so jo zavrteli 6. maja 2004, si je ogledalo kar 52,5 milijona gledalcev v ZDA.

Med najbolj gledanimi televizijskimi serijami so bile tudi Talenti v belem, Zakon in red, Kriva pota in Zvezdne steze.

Zvezdniki serije Prijatelji se bodo letos sicer združili za posebno epizodo na HBO Max, ki bi jo že morali posneti, a jim zaradi trenutne situacije to ni uspelo. Za ponovno snidenje šesterice iz kavarne Central Perk so oboževalci moledovali dolga leta – in še pred nekaj meseci se je zdelo, da se jim bo želja uresničila.

Za promocijo platforme vsebin na zahtevo HBO Max bodo posneli eno samo dodatno, improvizirano epizodo v živo. Še preden so lahko obljubo izpolnili, je epidemija novega koronavirusa sunkovito zaustavila hollywoodsko mašinerijo.