Pogovorna oddaja Ellen DeGeneres je med najbolj gledanimi ameriškimi televizijskimi oddajami. Foto: Warner Bros.
Pogovorna oddaja Ellen DeGeneres je med najbolj gledanimi ameriškimi televizijskimi oddajami. Foto: Warner Bros.

Kot so zapisali v izjavi za javnost, bodo vedenje ustvarjalcev oddaje do zaposlenih pregledali predstavniki notranje komisije kadrovske službe in neodvisno zunanje podjetje. V raziskavi bodo pregledali dokaze za očitane nepravilnosti in izprašali vpletene, da bi ugotovili resničnost očitkov.

Razlog za preiskavo je več očitkov in obtožb, ki so se na račun izvršnih producentov oddaje pojavili v javnosti. Ti naj bi dolgoletnim članom ekipe med izbruhom pandemije grozili, jih nadlegovali ter bili ob tem večkrat celo rasistični in žaljivi. Točna imena vpletenih za zdaj še niso znana, a šlo naj bi predvsem za del produkcijske ekipe, ki je odgovorna za snemanje.

Zaposlenim so producenti najprej poslali kratko sporočilo o njihovih plačah in statusu zaposlitve med ukinitvijo snemanja oddaje, nato pa so se znesli nad tistimi, ki so po telefonu zahtevali dodatna pojasnila. Po podatkih, do katerih se je dokopal spletni portal , naj bi večini zaposlenih zmanjšali plačo za 60 odstotkov. Dodaten sum nepravilnih praks pa je vzbudilo še najetje zunanjega snemalnega podjetja za domače snemanje oddaje, kar je v nasprotju s sindikalno pogodbo snemalnih delavcev.