Pierce Brosnan bo ob Willu Ferrellu in Rachel McAdams prvo ime prihajajočega filma Eurovision na Netflixu. Foto: Reuters

Ferrell in Rachel McAdams bosta v Netflixovem filmu s preprostim naslovom Eurovision nastopila v vlogi nadobudnih islandskih glasbenikov Larsa Erickssonga in Sigrit Ericksdottir, ki se jima je ponudila priložnost, da zastopata svojo državo na Evroviziji, Brosnan pa bo prevzel vlogo Larsovega očeta Ericka Erickssonga.

Mlada glasbenika bosta v filmu po pisanju italijanske tiskovne agencije Anse dokazala, da se je v življenju vredno boriti za svoje ideale.

Glede na to, da Evrovizija v ZDA ni tako priljubljena kot v Evropi, številni potezo Netflixa razumejo kot težnjo po pridobivanju novih neameriških naročnikov.

Tekmovanje za pesem Evrovizije velja za globalni fenomen, ki ga od prve izdaje leta 1956 spremljajo gledalci po vsem svetu. Med zmagovalci tekmovanja so bili svetovno znani glasbeniki, kot so skupina Abba, ki je zmago leta 1974 pripela Švedski, ter Celine Dion, ki je leta 1988 zmagala kot predstavnica Švice.