Russell Crowe je v svoj razkošni apartma v soboto povabil deset prijateljev, ki pa so lahko prišli s spremljevalci. Azealio je pripeljal Crowov kolega in sodelavec raper RZA. Foto: Reuters
Russell Crowe je v svoj razkošni apartma v soboto povabil deset prijateljev, ki pa so lahko prišli s spremljevalci. Azealio je pripeljal Crowov kolega in sodelavec raper RZA. Foto: Reuters
Azealia Banks je od Crowa zahtevala opravičilo. Ko ga ni dobila, je šla na policijo. Foto: Reuters

Kaj točno se je dogajalo v Crowovem apartmaju, ni povsem jasno, priče navajajo, da naj bi spor izbruhnil, potem ko se je 25-letna Banksova začela glasno posmehovati Crowovemu glasbenemu izboru, nato pa 52-letnega oskarjevca in še enega gosta označila za "dolgočasnega belčka".

Na tej točki se je vmešala neka gostja, ki je Banksovi dejala, naj se umiri, kar naj bi raperko razburilo, tako da je začela po obeh udrihati in jima groziti.

"Všeč bi vama bilo, če bi razbila kozarec, jo zabodla v vrat, kri pa bi brizgala povsod okrog kot v kakšnem Tarantinovem sranju," naj bi dejala Banksova, ob tem pa navrgla še par kletvic in rasističnih žaljivk. Priče, katerih izpovedi povzema TMZ, navajajo, da naj bi Crowe ob vsem tem ostal presenetljivo miren, da pa mu je dokončno prekipelo, ko je Banksova zgrabila za kozarec in ga raztreščila po tleh.

Igralec naj bi jo za tem zgrabil v "medvedji objem" in jo lastnoročno odnesel iz apartmaja, nato pa poklical hotelske varnostnike, ki so Azealio odstranili s hotelske posesti.

Dogodek preiskuje policija
Raperkina različica dogodkov je malce drugačna. Na Facebooku je tako zapisala (čez čas pa tudi izbrisala), da jo je Crowe označil za "zamorko", jo davil, vrgel iz apartmaja in za nameček še pljunil nanjo.

Dogodek je prijavila policiji, od Crowa pa zahteva javno opravičilo. V povezavi s sobotnim dogajanjem je losangeleška policija že zaslišala najmanj štiri priče, vse štiri pa naj bi Azealiino vedenje označile za "nerazumno" in "nenadzorovano". Tudi (temnopolti) raper RZA, s katerim je Azaelia prišla na zabavo, pravi, da je bila Banksova tista, ki je uporabila besedo "zamorec", ne pa Russell.

Predstavnik Banksove Raymani Zaloumis-Steele je za E!News povedal, da je njegova varovanka še vedno preveč pretresena, da bi lahko spregovorila, da pa bo predstavila svojo plat zgodbe v naslednjem dnevu ali dveh. Raymani je še dodal, da se Banksovi naravnost gnusijo "lažne navedbe" in da ostaja razočarana nad ravnanjem posameznikov, ki jih je nekoč občudovala.

Tako Crowe kot Banksova sta v preteklosti že imela težave z nadziranjem jeze, pri tem pa Banksova slovi po svojih tiradah na Twitterju, zaradi katerih so ji na tem družbenem omrežju celo preprečili dostop. Znan je njen besedni dvoboj s pevcem Zaynom Malikom, ki ga je obkladala s homofobnimi in ksenofobnimi žaljivkami, na letalu pa je nekoč popljuvala in udarila moškega, ki se je vrinil pred njo v vrsto.