Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Menim, da je moja moralna dolžnost, da sporočim, da je moj test na covid-19 – koronavirus – pozitiven. Z družino smo v samoizolaciji in bomo tam ostali, dokler bo to potrebno," je na Facebooku zapisal operni veteran, ki se je ravno vrnil iz Mehike.

"Trenutno smo vsi v dobrem stanju, a sem imel vročino in sem kašljal, zato sem se odločil, da se testiram, rezultat pa je bil pozitiven."

"Vse prosim, bodite izjemno previdni, upoštevajte osnovna navodila – redno si umivajte roke, držite najmanj meter in pol razdalje od sočloveka, storite vse, kar je v vaši moči, da preprečite širjenje okužbe in prosim, predvsem ostanite doma, če lahko! Skupaj lahko premagamo ta virus in ustavimo aktualno svetovno krizo, da se lahko čim prej vrnemo k normalnim življenjem. Prosim, upoštevajte navodila oblasti – ne le zase, ampak za celotno skupnost."

Na udaru obtožb

Do novice prihaja le dan zatem, ko je Domingo zaradi škandala v povezavi s spolnim nadlegovanjem odstopil iz ameriškega sindikata, ki predstavlja operne izvajalce (AGMA), in skladu za boj proti novemu koronavirusu doniral pol milijona dolarjev.

Preiskava, ki jo je proti Domingu sprožila AGMA, je konec februarja ugotovila, da je pevec, dobitnik sedmih grammyjev, "sodeloval v neprimernih dejavnostih, ki segajo od spogledovanj do spolnih ponudb – tako na delovnem mestu kot tudi izven".

Domingo se pridružuje dolgi vrsti zvezdnikov, ki so v zadnjih dveh tednih sporočili, da so okuženi – med drugim Tom Hanks in njegova žena Rita Wilson, Idris Elba, nekdanje Bondovo dekle Olga Kurylenko, monaški knez Albert ter zvezdnik lige NBA Kevin Durant.