83-letna vrhovna sodnica Ruth Bader Ginsburg (na fotografiji v svoji garderobi na vrhovnem sodišču v Washingtonu) se je opravičila za
83-letna vrhovna sodnica Ruth Bader Ginsburg (na fotografiji v svoji garderobi na vrhovnem sodišču v Washingtonu) se je opravičila za "težke" besede na račun Donalda Trumpa. Foto: Reuters
Mike Pence
Umirjeni Mike Pence naj bi pomagal Trumpu vsaj delno poenotiti republikansko stranko, ki se je ob Trumpovi kandidaturi in zmagi "razklala". Foto: EPA

83-letna liberalna sodnica Ginsburgova je namreč v intervjuju za CNN med drugim dejala, da je Trump "slepar, ki nima nikakršne konsistentnosti. Ima velik ego in reče, karkoli mu v danem trenutku pade na pamet".

Odselila bi se na Novo Zelandijo
Za New York Times je Ginsburgova izjavila, da si ne predstavlja, da bi Trump novembra postal predsednik, nato pa se pošalila, da bi se sama v tem primeru preselila na Novo Zelandijo.

Trump: Gospa ima prestreljene možgane
Trump je njene izjave označil za sramotne. Dejal je, da ima gospa prestreljene možgane in da naj odstopi oziroma se upokoji. A tudi nekateri republikanski voditelji in pravniki so opozorili, da se vrhovni sodnik na tak način ne sme vpletati v predsedniško tekmo.

Sodniki bi se morali izogibati komentarjev
Svojo zmoto je očitno spoznala tudi Ginsburgova. "Moji nedavni odgovori na novinarska vprašanja niso bili premišljeni in mi je žal. Sodniki bi se morali izogibati komentarjev o kandidatih za javne položaje. V prihodnje bom bolj previdna," je sporočila sodnica, ki bi se morala po tem "incidentu" ob morebitnih zadevah pred vrhovnim sodiščem, v katere bi bil vpleten Trump, izločiti.

Neuradno: Trump za "desno" roko izbral Pencea
Ameriški mediji medtem sporočajo, da si je Trump za svojega podpredsednika oziroma za najbližjega sodelavca v tekmi za Belo hišo izbral guvernerja Indiane 57-letnega Mika Pencea, nekdanjega kongresnika. Pence naj bi bil s svojo umirjenostjo protiutež "eksplozivnemu" in energičnemu Trumpu, ki naj bi svojo odločitev uradno sporočil v petek popoldne. Med najožjimi kandidati sta bila še Newt Gingrich in Chris Christie. Trump bo za republikanskega kandidata imenovan na konvenciji, ki bo prihodnji teden, med 18. in 21. julijem, v Clevelandu.