Njen odvetnik Min Min Soe je povedal, da je obtožena v skupno šestih primerih. Po obravnavi na sodišču v prestolnici Nepjido, v kateri je sodelovala v videokonferenci, so jo znova obtožili zaradi kršenja zakona o naravnih katastrofah.

Od vojaškega udara 75-letne Aung San Su Či ni bilo v javnosti. Foto: Reuters
Od vojaškega udara 75-letne Aung San Su Či ni bilo v javnosti. Foto: Reuters

Hišni pripor

Že prej so jo obtožili zaradi nezakonitega uvoza voki-tokijev, kršenja zakona o državnih skrivnostih ter spodbujanja javnih neredov. Zaradi obtožb bi ji lahko do konca življenja prepovedali zasedati politične položaje.

Od vojaškega udara 75-letne Aung San Su Či ni bilo v javnosti, po navedbah njenega odvetnika je v hišnem priporu v Nepjidu.

Avtobusi v ognju, aretacija več kot 3000 ljudi

Vojaška hunta medtem z brutalnim nasiljem zatira skoraj vsakodnevne množične proteste, na katerih zahtevajo vrnitev civilnih oblasti in obnovo demokracije. Po podatkih mjanmarske organizacije za pomoč političnim zapornikom (AAPP) je bilo doslej ubitih že več kot 700 ljudi, samo v petek v mestu Bago 82. Aretirali so skupno več kot 3000 ljudi.

Protesti se nadaljujejo tudi danes, dan pred praznovanjem budističnega novega leta, v drugem največjem mestu Mandalaju in v mestu Kalaju na severu. V Jangonu pa je bilo ponoči požganih več mestnih avtobusov.

Krvavo zatrtje protestov je naletelo na mednarodne obsodbe in pozive hunti k zadržanosti, več držav pa je uvedlo sankcije, a doslej vse to ni imelo uspeha.