Izrael je v Siriji v zadnjih letih izvedel na stotine zračnih napadov. Foto: Reuters
Izrael je v Siriji v zadnjih letih izvedel na stotine zračnih napadov. Foto: Reuters

Žrtve so pripadniki tuje milice, ki jo podpira Iran, sporoča observatorij, ki pravi, da je za napad najverjetneje odgovoren Izrael. Po podatkih te organizacije so rakete, ki so bile izstreljene iz libanonskega zračnega prostora, zadele položaje milice, ki se bojuje na strani sirske vojske, v okrožju Masjaf v pokrajini Hama.

Tarča napada je bil tudi vladni raziskovalni center, kjer razvijajo in skladiščijo rakete, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sirska tiskovna agencija Sana je poročala o eksplozijah v Masjafu, ni pa poročala o žrtvah ali škodi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot poroča Al Džazira, so pred napadom izraelska letala slišali v Libanonu, nekateri prebivalci Bejruta pa so dejali, da so videli rakete na nebu.

Izrael redno krši libanonski zračni prostor, od začetka vojne v Siriji leta 2011 pa je tam izvedel tudi več sto zračnih napadov. Izraelska vojska je napadala sirske vladne sile, iranske sile, ki podpirajo sirskega predsednika Bašarja Al Asada, in borce libanonskega gibanja Hezbolah, ki se prav tako bojujejo na strani sirske vlade.