Izrael pogosto izvaja napade na Sirijo iz Libanona. Foto: Reuters
Izrael pogosto izvaja napade na Sirijo iz Libanona. Foto: Reuters

SANA je poročala, da je sirska protiletalska obramba sestrelila več izraelskih raket. Agencija navaja vir v sirski vojski, ki je dejal, da so napadi prišli iz smeri Bejruta v Libanonu.

Libanonski mediji so poročali o izraelskih letalih, ki so letela nizko nad libanonskim glavnim mestom.

Vodja libanonskega civilnega letalstva Fadi Al Hasan je dejal, da so zaradi izraelske operacije nad Libanonom dva poleta v Bejrut začasno preusmerili, a sta obe letali nato varno pristali na cilju, poroča Al Džazira.

Sirski observatorij za človekove pravice, organizacija, ki spremlja dogajanje na terenu v Siriji, je sporočil, da so najmanj tri rakete na podeželju ob Damasku zadele skladišče orožja, ki pripadajo libanonskemu gibanju Hezbolah, ki podpira sirskega predsednika Bašarja Al Asada. Ni jasno, ali je napad povzročil žrtve.

Izraelski četrtkov napad sledi nedavnim napetostim med izraelsko vojsko in Hezbolahom na meji med Libanonom in Izraelom. Obe strani sta streljali druga na drugo, pri čemer žrtev ni bilo.

Izrael je v zadnjih letih redno napadal tako Hezbolah kot sirske vladne tarče. Izraelska vojska je začela kršiti libanonski zračni prostor za izvajanje napadov na Sirijo iz Libanona. S tem naj bi se želel izogniti konfliktu z ruskimi zračnimi silami, ki so dejavne v Siriji.