Johnson pravi, da razume jezo ljudi. Foto: AP
Johnson pravi, da razume jezo ljudi. Foto: AP

Medtem je vodja opozicijskih laburistov Keir Starmer že zahteval premierjev odstop.

Johnson je pred poslanci dejal, da razume jezo ljudi v zvezi z dogodkom. "Če danes pogledam nazaj, vem, da bi moral ravnati drugače," je dejal.

Sorodna novica Boris Johnson na udaru zaradi zabav med zaprtjem države

Kot je pojasnil, je najprej mislil, da gre pri zabavi za delovno srečanje, udeležil pa se je je, da bi se zahvalil sodelavcem. Po 25 minutah se je vrnil v pisarno, je povedal.

A opozicijski poslanci so do Johnsona kritični. "Njegova obramba, ki temelji na tem, da ni vedel, da je to zabava, je žalitev za britansko javnost," je dejal Starmer in pozval premierja k odstopu.

Johnson se je sredi novega škandala zaradi kršitev med zaprtjem države znašel, ko je v medije pricurljalo, da je bila maja 2020 na Downing Streetu vrtna zabava, na katero je bilo povabljenih več kot 100 ljudi. V Veliki Britaniji je bilo takrat prvo zaprtje družbe, vsa družabna srečanja pa so bila prepovedana. Dogodek na Downing Streetu zdaj preiskuje tudi policija.

Že prejšnji mesec so britanski mediji razkrili, da naj bi na Downing Streetu do druženj prišlo tudi med poznejšimi zaprtji države pred božičem leta 2020. Johnson je po valu obtožb sicer zanikal, da bi vedel, da bi v vladnih prostorih med pandemijo potekale kakšne zabave.

Britanski premier kršil covidne ukrepe