Število žrtev med britanskimi vojaki se je povzpelo na 229. Foto: EPA
Število žrtev med britanskimi vojaki se je povzpelo na 229. Foto: EPA

Poročnik David Wakefield, tiskovni predstavnik poveljstva v Helmandu, je sporočil, da je policist na vojake streljal v vojaškem centru, kjer so se urili, nato pa je pobegnil. "Z največjo žalostjo moram sporočiti, da je bilo v torek v okrožju Nad Ali ubitih pet britanskih vojakov," je povedal Wakefield in dodal: "Pet britanskih vojakov, pet naših, ubitih med njihovo dolžnostjo. Ne bomo jih pozabili."

BBC poroča, da naj bi bila dva vojaka pripadnika kraljeve vojaške policije, trije pa so bili pripadniki straže Grenadier. Policija okoliščine napada še preiskuje, prav tako še vedno iščejo napadalca. BBC-jev dopisnik iz Kabula poroča, da naj bi šlo za pripadnika policijskih enot, za katerega se govori, da naj bi se po sporu s svojim poveljnikom povezal s talibani.

Brown: Nikoli jih ne bomo pozabili
Število žrtev med britanskimi vojaki v Afganistanu se je tako od leta 2001 povečalo na 229. Britanski premier Gordon Brown je povedal, da gre za "strahotno izgubo". "Moje misli in sožalje gredo njihovim družinam, ljubljenim in prijateljem. Vem, da bo za izgubo žalovala vsa država," je povedal Brown in dodal, da so se vojaki borili za to, da bi bil Afganistan bolj varen in da bi bila Velika Britanija bolj varna pred terorizmom ter ekstremizmom. "Nikoli jih ne bomo pozabili," je še dodal Brown.