Najprej je nekdanja premierka obiskala grob svojega pokojnega očeta. Foto: EPA
Najprej je nekdanja premierka obiskala grob svojega pokojnega očeta. Foto: EPA

Butovo so na obisku rojstne vasi blizu Larkane spremljali številni varnostniki, saj je bil to njen prvi izlet iz Karačija, potem ko je po njeni vrnitvi v poskusu atentata umrlo več kot 140 ljudi.

Nekdanja premierka, ki je v izgnanstvu preživela kar osem let, je najprej obiskala grob svojega očeta, prav tako nekdanjega premierja Zulfikarja Alija Buta. Tam je molila, brala Koran in na grob odvrgla rožne cvetove. "Zelo sem vesela, da se lahko končno poklonim pokojnemu očetu in da lahko molim za moja mlajša brata, ki sta umrla v cvetu mladosti," je ganjeno povedala Butova.

V rojstnem kraju jo je pričakalo približno 4.000 podpornikov, ki so vzklikali slogane podpore nekdanji premierki.

Butova in Mušaraf skupaj na oblasti?
Butova je dejala, da namerava ostati v Pakistanu kljub poskusu atentata, napovedala pa je tudi, da bo kandidirala na parlamentarnih volitvah, ki naj bi jih v Pakistanu izpeljali januarja. Vrnitev Butove v Pakistan je omogočil predsednik Pervez Mušaraf, ki ji je zagotovil amnestijo pred obtožbami korupcije, zaradi katerih se ni mogla v državo vrniti že prej. Butova pa se zdaj z Mušarafom pogaja o morebitnem dogovoru o delitvi oblasti po volitvah.