Omar je v torek že pričal pred sodnikom. Foto: Reuters
Omar je v torek že pričal pred sodnikom. Foto: Reuters
The Pierre
Hotel The Pierre se nahaja na newyorški peti aveniji. Foto: EPA

Omar naj bi v nedeljo zvečer v svojo hotelsko sobo poklical sobarico pod pretvezo, naj mu prinese papirnate robčke. Oblečen je bil v svileno haljo, jo objel in začel otipavati ter prepričevati, da naj se mu vda, a ga je sobarica zavrnila. Kljub temu je vztrajal in zaklenil sobo, a je bila vztrajna tudi sobarica, ki mu je dala svojo telefonsko številko, da jo je izpustil na prostost.

Sobarica je incident takoj prijavila svojemu nadzorniku, ki je zdaj pod preiskavo newyorške policije, ker je spolni napad prijavil dan pozneje. V ponedeljek so policisti, ki se jim je zdela izpoved sobarice verodostojna, Omarja prijeli in mu nadeli lisice. Tožilci mu očitajo spolno zlorabo, nadlegovanje, nezakonit odvzem prostosti in nasilno dotikanje, v torek pa se je Omar zaradi spolnega napada že znašel pred sodnikom.

Omar je predsednik upravnega odbora egiptovske državnega podjetja za proizvodnjo soli El-Mex Salinas, ki velja za največjega na Bližnjem vzhodu. Predtem je bil predsednik Aleksandrijske banke, sedi pa še v odborih drugih bank.

Sobarice bodo dobile posebne naprave za alarm
Hotel The Pierre, ki stoji na 5. aveniji ob Centralnem parku, je napovedal, da bodo sobarice dobile posebne naprava za alarm v primeru podobnih napadov. To je napovedal tudi hotel Sofitel, kjer je sobarico 18. maja domnevno napadel nekdanji direktor Mednarodnega denarnega sklada Dominique Strauss-Kahn.

Straussu - Kahnu pospravljajo moški
Dominique Strauss-Kahn medtem prebiva v svojem hišnem priporu v predelu Tribeca, za katerega plačuje 50.000 dolarjev na mesec in med obleganjem novinarjev čaka na nadaljevanje postopka. Newyorški mediji poročajo, da mu hišo v treh nadstropjih pospravljajo "moške" sobarice oziroma čistilke, žena in hčerka pa zanj kupujeta različne potrebščine, ker sam ne sme iz hiše.