V terorističnih napadih v Šarm El Šejku je umrlo več kot 60 ljudi. Foto: EPA
V terorističnih napadih v Šarm El Šejku je umrlo več kot 60 ljudi. Foto: EPA
Odgovornost za napade v Šarm El Šejku prevzele skupine, ki so trdile, da so povezane s teroristično organizacijo Al Kaida. Foto: EPA

Na prizorišču so reševalne ekipe, ki pomagajo ranjenim. Po njihovih podatkih je umrlo najmanj 30 ljudi, ranjenih pa naj bi bilo več kot sto. Egiptovski notranji minister je potrdil, da je mrtvih ali ranjenih več kot 90 ljudi. Dejal je, da gre verjetno za teroristični napad. Ena eksplozija naj bi odjeknila v restavraciji, druga sredi trga, tretja pa v hotelu.

S slovenskega zunanjega ministrstva so sporočili, da je 8 slovenskih turistov Globtourja na varnem, prav tako še ena državljanka.

Tri eksplozije v nekaj minutah
Ena eksplozija je odjeknila v restavraciji, druga sredi trga, tretja pa v hotelu, vse tri v razmiku nekaj minut. Na prizorišče so prihiteli reševalci, ki rešujejo ranjene iz ruševin.

Črna zgodovina polotoka
Julija lani sta v egiptovskem letovišču Šarm El Šejk na Sinajskem polotoku eksplodirala avtomobila bombi in ubila najmanj 60 ljudi, okoli 200 pa je bilo ranjenih. Podoben napad na tem polotoku sredi Rdečega morja se je zgodil tudi oktobra 2004 v letoviščih Taba in Ras Šitan, ko je umrlo 34 ljudi. Odgovornost za napade so prevzele skupine, ki so trdile, da so povezane s teroristično organizacijo Al Kaida.