Singh se je redno udeleževal obravnav na sodišču. Foto: EPA
Singh se je redno udeleževal obravnav na sodišču. Foto: EPA
V Indiji našli mrtvega osumljenega za posilstvo

Indijska policija je sporočila, da se je Ram Singh obesil v svoji celici. Iz oblačil je naredil vrv in se obesil na ventilacijsko rešetko na stropu celice.

A policijskemu poročanju ne verjame njegova družina in oče celo trdi, da Singh zagotovo ni naredil samomora. Po njegovih besedah so sojetniki v zaporu njegovega sina večkrat posilili, medtem ko so ga pazniki ves čas trpinčili. Presenečenje je izrazil tudi njegov odvetnik, ki je pojasnil, da pokojnik ni imel samomorilskih nagnjenj.

Oblasti so že sprožile preiskavo in odredile obdukcijo. Tiskovni predstavnik zapora je zanikal poročanje indijskih medijev, da je bil Singh pod nadzorom zaradi samomorilskih nagnjenj. Dodali so še, da so bili skupaj z njim v celici še trije jetniki.

23-letno Indijko je šest moških brutalno posililo na avtobusu, ko se je s fantom vračala iz kina. Kljub zdravljenju v Singapurju je za posledicami napada umrla, njena smrt pa je sprožila množične proteste v Indiji ter bila povod za zaostritev zakonodaje proti posiljevalcem.

Singhu, ki se je redno udeleževal obravnav na sodišču, je zaradi obtožb o umoru, posilstvu in ugrabitvi grozila smrtna kazen.

V Indiji našli mrtvega osumljenega za posilstvo