Policija je osumljenega sprva aretirala zaradi drugih obtožb. Foto: Reuters
Policija je osumljenega sprva aretirala zaradi drugih obtožb. Foto: Reuters

v v Makedoniji, ki so umrli med pretepom. Njegova identiteta ni razkrita.

Osumljeni je bil zaradi drugih obtožb sicer aretiran že pred dvema tednoma, policisti pa so zdaj ugotovili, da je bil zanj izdan nalog za aretacijo zaradi suma uboja petih prebežnikov v Makedoniji, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Prebežnik, katerega identitete poveljnik policije Unsko-sanskega kantona Mujo Koričić ni potrdil, je obtožen vpletenosti v uboj petih ljudi, ki so v Makedoniji umrli med pretepom.

Več kaznivih dejanj, zdaj umiritev razmer
Poveljnik Koričić je dejal, da se je na območju Bihaća zaradi begunske krize povečalo število kaznivih dejanj. V preteklih štirih mesecih je tako policija po njegovih navedbah zaznala 250 kaznivih dejanj, kot so poskusi umora, posilstva, večje tatvine in vlomi v stanovanjske ali druge objekte.

Po sprejetju dodatnih ukrepov so se razmere sicer nekoliko umirile in v minulem tednu niso ugotovili nobenega kaznivega dejanja, povezanega s prebežniki, je dodal Koričić.

Napovedal je še, da bodo po odprtju novih namestitvenih centrov za prebežnike v Bihaću sprejeli dodatne ukrepe, s katerim bodo zagotovili nadzor nad njihovim gibanjem in jim preprečili bivanje na prostem.

Po vzpostavitvi namestitvenih centrov do konca prihodnjega tedna načrtujejo zapreti improvizirano taborišče v vasi Borići, kjer del prebežnikov biva v nekdanjem dijaškem domu in šotorih.