Sibirski tiger. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Sibirski tiger. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Direktor živalskega vrta Severin Dressen je za medije potrdil navedbe in dodal, da ni jasno, zakaj sta bila oskrbnica in tigrica sočasno v tigrovski ogradi. Okoliščine preiskuje švicarska policija.

Zaposlene je o napadu obvestil eden izmed obiskovalcev živalskega vrta. Skupina drugih oskrbnikov je odhitela na prizorišče in pregnala tigrico, vendar reševalni ekipi kljub hitremu odzivu ni uspelo rešiti oskrbnice, je potrdila policija.

Vsem očividcem napada med obiskom živalskega vrta so po navedbah direktorja omogočili psihološko obravnavo.

Direktor živalskega vrta Severin Dressen na tiskovni konferenci po napadu. Foto: EPA
Direktor živalskega vrta Severin Dressen na tiskovni konferenci po napadu. Foto: EPA

Živalski vrt v Zürichu se je po zaprtju v sklopu koronavirusnih ukrepov znova odprl junija. V živalskem vrtu sta nastanjena dva sibirska tigra, petletna samica Irina in štiriletni samec Sayan.

Tigrico Irino so lani v Zürich prepeljali iz živalskega vrta na Danskem. Njena predhodnica je poginila zaradi poškodb po spopadu s Sayanom. "Gre za mlado žival, ki se je doslej vedla popolnoma naravno za tigra," je o tigrici povedal Dressen.

Krokodila po napadu usmrtili
Ne gre za prvi napad v züriškem živalskem vrtu. Decembra 2019 je oskrbnika med čiščenjem prostora v ramo ugriznil filipinski krokodil, ki so ga nato usmrtili, navaja portal Swissinfo.com. Tigrica Irina po besedah direktorja še živi.