Nesreča se je zgodila v jutranjih urah, vzrok pa je bila gosta megla. Foto: EPA
Nesreča se je zgodila v jutranjih urah, vzrok pa je bila gosta megla. Foto: EPA
Nesreča v Ukrajini in na Poljskem

Nesreča se je zgodila ob zori v gosti megli, ko sta se v bližini mesta Nowe Miasto nad Pilica, približno 80 kilometrov južno od Varšave, zaletela tovornjak in kombi, ki je na delo peljal 18 ljudi. 16 ljudi je umrlo na kraju nesreče, eden je umrl ob prevozu v bolnišnico, drugi potnik pa je umrl v bolnišnici.

Policija je že začela preiskavo nesrečnega dogodka, na kraj nesreče pa je odpotoval tudi poljski minister za notranje zadeve Jerzy Miller. Tiskovna predstavnica policije je za Reuters povedala, da podatkov o nesreči še nimajo, vse, kar vedo, je, da "je kombi zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovornjak". Predvidevajo, da bi bila lahko vzrok za trčenje megla in prehitra vožnja.

Voznik tovornjaka je bil v nesreči lažje poškodovan, umrlo pa je vseh 18 sezonskih delavcev v kombiju, ki je bil registriran za pet potnikov. Ker je bilo potnikov preveč, niso bili pripeti z varnostnimi pasovi.

Ukrajina: Trk na nezavarovanem železniškem prehodu
Medtem iz Ukrajine poročajo o hudi prometni nesreči, kjer sta trčila avtobus in vlak. Predstavnik ministrstva za notranje zadeve Jevheni Kravec je povedal, da se je nesreča zgodila ob 9. uri zjutraj na nezavarovanem železniškem prehodu v regiji Dnipropetrovsk, ko je skušal avtobus prečkati železniški prehod, pri tem pa ni slišal zvočnega signala prihajajočega vlaka.

V nesreči je umrlo 41 ljudi, najmanj 10 je hudo ranjenih, saj so v kritičnem stanju, na mesto nesreče pa so takoj prihiteli reševalci in policisti. Reševalna akcija poteka, začeli pa so tudi preiskavo o vzrokih za nesrečo.

Nesreča v Ukrajini in na Poljskem