Castro se izogiba pojavljanju v javnosti. Foto: Reuters
Castro se izogiba pojavljanju v javnosti. Foto: Reuters

Na fotografijah, prvih po šestih mesecih, ima Castro med drugim v rokah novejši izvod kubanskega časnika Granma. Na eni izmed fotografij, objavljenih v časniku Granma, pa je Castro na svojem domu skupaj z ženo Dalio in predstavniki študentskega združenja.

Castro je oblečen v modro trenirko in modro karirasto srajco z ovratnikom. Fotografijo so objavili v članku z naslovom Fidel je izreden, v katerem med drugim piše, da je bilo srečanje 23. januarja.

Ugibanja o slabem zdravju in celo smrti 88-letnega očeta kubanske revolucije, ki je leta 2006 iz zdravstvenih razlogov prepustil oblast mlajšemu bratu Raulu, je sprožil njegov molk glede spremembe politike Havane do Washingtona.

A pred tednom dni je legendarni kubanski revolucionar utišal govorice, ko je v pismu sporočil, da ne zaupa ZDA in da ni govoril z njimi. "Vedno bomo zagovarjali sodelovanje in prijateljstvo z vsemi narodi sveta, tudi z našimi političnimi nasprotniki," je v pismu dodal bolehni revolucionar, ki se že več kot leto dni ni pojavil v javnosti.