Oblasti ugibajo, da je šlo pri požigu morda za izsiljevanje. Foto: EPA
Oblasti ugibajo, da je šlo pri požigu morda za izsiljevanje. Foto: EPA
Napadalci zažgali igralnico

Preživeli so povedali, da so oboroženi napadalci vdrli v igralnico, jo začeli polivati z bencinom in kričati, naj vsi zapustijo stavbo. Nekateri so se v paniki raje umaknili globlje v stavbo, kjer so bili potem ujeti sredi ognja in gostega dima.

"Bilo je kaotično. Znotraj nismo mogli videti, dim pa nas je dušil. Nekateri ljudje niso prišli do izhoda in so umrli le nekaj metrov pred vrati," je povedala neka ženska, ki ji je uspelo ubežati.

Število žrtev lahko še naraste
Reševalci in gasilci so ujete v igralnici skušali reševati tudi s podiranjem zunanjih sten. Bojijo se, da bo končno število žrtev napada še višje. Napad se je zgodil sredi belega dne, ko je bilo v igralnici okoli 100 gostov in članov osebja.

Napad naj bi bil povezan z vojno med mamilarskimi karteli, ki divja na severu Mehike. Gre za enega najbolj smrtonosnih napadov v državi, odkar je mehiški predsednik Felipe Calderon leta 2006 napovedal vojno proti mafijskim kartelom.

Calderon je napad že obsodil kot "teroristično in barbarsko dejanje" in napovedal, da ne bo ostal nekaznovan. "Vsi se moramo vztrajno boriti proti tem brezobzirnim kriminalnim tolpam," je še dejal predsednik.

Napadalci zažgali igralnico