Foto:
Foto:
Izraleska vojaka med napadom na poslopje Hamasa v Nablusu

V sporočilu so zapisali, da morajo nasprotniki plačati za svoja dejanja, in pozvali svoje pripadnike, naj se maščujejo za smrt dveh kolegov, ki sta umrla v izraelskem napadu na Nablus.

Medtem se palestinski premier Mahmud Abas mudi v Savdski Arabiji, kjer začenja večdnevno turnejo po zalivskih državah. Arabske voditelje bo seznanil z razmerami na palestinskih ozemljih in s svojim nedavnim obiskom v ZDA.

Izraelski vdor v Nablus
Izraelski vojaki so davi na palestinsko begunsko taborišče v Nablusu izstrelili raketo, pri čemer je sledilo več eksplozij, ubita pa sta bila dva Palestinca in izraelski vojak. Zatem naj bi se začelo tudi silovito obstreljevanje poslopja, v katerem so se skrivali pripadniki oboroženega krila skrajnega palestinskega gibanja Hamas. Vojska pa je sporočila, da je želela prijeti Hamasovega načrtovalca napadov na izraelske cilje. V napadu sta bila ubita 26-letni Fajez Asader, ki naj bi bil poveljnik oboroženega krila Hamasa v Nablusu, sicer znan pod psevdonimom Kasam, in 22-letni Kamis Abu Salem.