Vzhodni breg po izraelskih zračnih napadih. Foto: EPA
Vzhodni breg po izraelskih zračnih napadih. Foto: EPA

V soboto je eden izmed njihovih izstrelkov zadel stanovanjsko hišo, pri čemer je v Izraelu umrl en človek. Po navedbah palestinskih zdravstvenih oblasti sta bila med današnjim izraelskim obstreljevanjem ranjena en odrasli in en otrok. Izraelske sile so potrdile zračni napad, a niso podale podrobnosti.

Še pred tem so nove rakete in granate na območje Izraela izstrelili Palestinci, s čimer je po navedbah izraelskih oblasti Izrael s palestinske strani od četrtka zadelo že več kot 100 izstrelkov. Žrtev danes ni bilo, nekaj ljudi zdravijo le zaradi šoka, je pojasnila izraelska vojska.

Arabska liga obsoja obstreljevanje
Je pa palestinsko obstreljevanje zahtevalo eno smrtno žrtev v soboto, ko je bilo poleg tega ranjenih okoli deset ljudi. Skupaj z žrtvami četrtkovih napadov na jugu Izraela je tako do zdaj umrlo že devet Izraelcev. Palestinci medtem navajajo 14 smrtnih žrtev izraelskih zračnih napadov.

Nov val nasilja med Izraelci in Palestinci je sprožil niz napadov na avtobus in druga vozila na jugu Izraela, v katerih so domnevni palestinski skrajneži v četrtek ubili osem Izraelcev, še 31 je bilo ranjenih.

Izraelsko obstreljevanje Gaze je danes obsodila Arabska liga in pozvala mednarodno skupnost, naj pritisne na izraelske oblasti, naj končajo "agresijo". Organizacija je v sporočilu ob koncu nujnega zasedanja o razmerah v Gazi tudi obsodila "izraelski napad na egiptovske sile", s čimer je imela v mislih smrt petih policistov, ki so bili ubiti v četrtek na izraelsko-egiptovski meji med povračilnimi napadi izraelske vojske na palestinske skrajneže.