Natascha želi hišo groze obvarovati pred porušenjem in vandali. Foto: EPA
Natascha želi hišo groze obvarovati pred porušenjem in vandali. Foto: EPA

"Vem, da je groteskno: zdaj moram plačevati elektriko, vodo in davke za hišo, v kateri nikoli nisem želela živeti," je dejala za nemško revijo Bunte. Za nakup se je odločila, ker želi hišo obvarovati pred vandali in podrtjem. Ob tem je tudi dejala, da je obiskala hišo, v kateri je osem let živela kot ujetnica Wolfganga Priklopila. "Nič ni tako grozljivo, kot je bilo včasih. Toda še vedno je to zame hiša groze."

V četrtek se je nadaljevalo tudi zaslišanje Nataschine matere, ki upokojenega sodnika toži zaradi obrekovanja. Martin Wabl naj bi rekel, da je bila sama vpletena v hčerkino izginotje. Kot pišejo avstrijski mediji, Wabl verjame, da je Brigitta Sirny pomagala Priklopilu, da bi prikrila sledi prejšnjih zlorab. Policija je Brigitto izključila iz kroga osumljencev na podlagi ocene otroškega psihologa Maxa Friedricha, da Natascha pred ugrabitvijo ni bila zlorabljena.

Natascha je izginila na poti v šolo marca 1998, iz ujetništva pa je pobegnila po osmih letih avgusta 2006. Nataschin ugrabitelj se je po njenem pobegu vrgel pod vlak.

K. T.