Sosed Magnotte je povedal, da se je zelo zanimal za film o serijskem morilcu z naslovom Vlak grozote, v katerem je igral sosed. Foto: EPA
Sosed Magnotte je povedal, da se je zelo zanimal za film o serijskem morilcu z naslovom Vlak grozote, v katerem je igral sosed. Foto: EPA

Kanadčana je francoska policija začela iskati, ko so jo kanadski preiskovalci opozorili, da se je 29-letnik 26. maja v Kanadi vkrcal na letalo, namenjeno v Francijo. Interpol je izdal rdeče opozorilo za aretacijo Mahnotta v četrtek.

V Parizu naj bi se osumljenec zadrževal že vsaj od petka. Več prič je potrdilo, da so osumljenca videle v nekem pariškem baru v sredo zvečer. Lastnik bara je povedal, da je moški naročil kokakolo, govoril angleško in deloval nemirno. Policija je zato bar in dva bližnja hotela na vzhodu francoske prestolnice zaprla ter začela forenzične preiskave in preverjanje posnetkov varnostnih kamer.

Mogoče je, da se je vrnil v Kanado
Vsi sicer niso prepričani, da je Magnotta, ki je znan tudi kot Eric Clinton Newman in Vladimir Romanov in si je denar služil z igranjem v filmih za odrasle in kot prostitut, res v Franciji. Predstavnik policije v Montrealu ni izključil možnosti, da je osumljenec spremenil identiteto in se vrnil nazaj v Kanado.

Mediji so Magnotta poimenovali "kanadski psiho" zaradi videoposnetka, ki kroži po spletu, na katerem moški, domnevno iskani osumljenec, s cepinom razkosava drugega moškega, domnevno svojega ljubimca, medtem ko se v ozadju sliši pesem iz filma Ameriški psiho.

V kovčku truplo brez okončin
V Montrealu so v torek pred stanovanjsko zgradbo domnevnega morilca najprej odkrili kovček, iz katerega je močno zaudarjalo. V kovčku, ki je stal pred zgradbo že teden dni, je bil razpadajoče truplo brez glave in okončin. Domnevna žrtev naj bi bil 33-letni Kitajec Jun Lin.

Kmalu zatem so na sedežu konservativne stranke v Ottawi odprli paket, v katerem je bilo človeško stopalo, policija pa je na pošti prestregla paket z roko, namenjen na sedež liberalne stranke.