V Kölnu so se na silvestrovo zgodili množični spolni napadi na ženske. Foto: EPA
V Kölnu so se na silvestrovo zgodili množični spolni napadi na ženske. Foto: EPA

Neko drugo žensko pa so napadalci zjutraj, ko se je z uličnega rajanja vračala domov, podrli na tla in očitno posilili.

Direktor kölnske policije Michael Temme je še povedal, da je število prijavljenih spolnih napadov na tokratni debeli četrtek v primerjavi z letom 2015 občutno poraslo - lani so prejeli devet prijav, leto prej deset, letos pa 22, med njimi sta bila dva napada hujša. Policija je prejela tudi 224 prijav telesnih poškodb in poškodb stvari.

Zaradi večjega uživanja alkohola je porasla tudi stopnja agresivnosti. V posredovanju je bilo tako lažje poškodovanih 11 policistov, pridržanih pa 180 posameznikov.

Policija domneva, da je večje število prijav spolnih napadov posledica tega, da se vedno več žrtev - po silvestrskih napadih na ženske - dejanje odloči prijaviti.

Drugod razmere pod nadzorom
V drugih karnevalskih mestih v nemški zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija so bile razmere večinoma mirne. "Z izjemo nekaj prerivanj in kalitvijo miru ni bilo pri nas nič hujšega," so povedali na policiji v Duisburgu. Podobno je bilo v Düsseldorfu, Bonnu in Mönchengladbachu. So pa iz kraja Stukenbrock poročali o posilstvu 24-letnice, osumljenca so že prijeli.

Zaradi silvestrskega dogajanja, ko so skupine moških, ki naj bi bili večinoma arabskega in severnoafriškega rodu, v Kölnu in drugih mestih napadali in ropali ženske, je nemška policija poostrila varovanje ob karnevalskih praznovanjih v Severnem Porenju - Vestfaliji.