Drama se je končala ponoči, ko so policisti le vdrli na kmetijo. Foto: EPA
Drama se je končala ponoči, ko so policisti le vdrli na kmetijo. Foto: EPA
Avstrijski napadalec mrtev

V bližini avstrijskega mesta Annaberg, približno sto kilometrov oddaljenega od Dunaja, se je v noči z nedelje na ponedeljek začela razpletati strelska drama, ki se je začela, ko so skušali policisti s cestno zaporo prijeti 55-letnega divjega lovca, sicer starega znanca policije.

55-letni moški je skušal pobegniti. Ker mu to ni uspelo, je ustrelil dva policista in voznika reševalnega vozila, nato pa se skril na gorsko kmetijo svojih staršev v kraju Kollapriel, ki je oddaljen približno 60 kilometrov. Tam je zadrževal enega talca, policista, čigar truplo so pozneje našli na kmetiji.

Obsežna policijska akcija
Kmetijo so ves dan oblegali pripadniki posebne policijske enote kobra, vpoklicali so tudi vojsko z oklepniki. Po več urah, ko je večkrat prišlo tudi do streljanja med osumljencem in policijo, je policiji le uspelo vdreti na kmetijo, kjer so odkrili zoglenelo truplo strelca. Izkazalo se je, da je naredil samomor, še pred tem pa je podtaknil ogenj. Pred tem naj bi prijatelju po telefonu sporočil, da je ustreljen v trebuh.

Identiteta morilca še ni znana, po poročanju avstrijskih medijev naj bi šlo za Aloisa Huberja, prav tako še niso znani motivi za njegovo dejanje. Storilec naj bi bil močno oborožen.

Avstrija pretresena
Avstrijo je strelska drama pretresla, ministrica za notranje zadeve Johanna Mikl-Leitner pa je dogodek opisala kot precedenčen v zgodovini avstrijske policije. Izrazila je sožalje vsem sorodnikom in kolegom umrle četverice in dejala, da so policisti in reševalci za varnost državljanov tvegali in nekateri tudi izgubili svoja življenja.

Avstrijski napadalec mrtev