"Gre za demokratično revolucijo, ki je brez vrnitve in pozivam vse Albance, da se nam pridružijo do zmage in odhoda Rame," je dejal nekdanji premier Sali Berisha. Foto: EPA

Vlada mora oditi, prišel je čas, da jo zrušimo, je množici pred sedežem vlade dejal vodja opozicijske Demokratske stranke Lulzim Basha. K odstopu so Ramo in njegovo vlado pozivali tudi zbrani s slogani na transparentih.

"Gre za demokratično revolucijo, ki je brez vrnitve in pozivam vse Albance, da se nam pridružijo do zmage in odhoda Rame," je dejal nekdanji premier Sali Berisha.

Parlamentarne volitve so v državi razpisane za 18. junij. A opozicija zahteva, da vlada pred tem odstopi in oblast preda tehnični vladi, ki da bi izvedla poštene volitve. Vlada sicer odgovarja, da nima časa za izpolnitev opozicijske zahteve, da bi glasovanje potekalo elektronsko, navaja makedonska tiskovna agencija Mia.

Albanija je članica Nata od leta 2009, leta 2014 pa je dobila status kandidatke za pristop k Evropski uniji. Upa, da bi lahko pristopna pogajanja začela proti koncu leta, še poroča AFP.