Blizu rta Marjan v Splitu se je prevrnila jadrnica, na kateri je bila štiričlanska družina. Foto: Reuters
Blizu rta Marjan v Splitu se je prevrnila jadrnica, na kateri je bila štiričlanska družina. Foto: Reuters

Blizu Banjaluke se je utopil 65-letni moški, ki je pomagal materi z otrokom prečkati naraslo reko.

Truplo moškega so pri Čelincu v Banjaluki našli na bregu reke Jošavke. Kot piše Avaz.ba, je moški v soboto v popoldanskih urah pomagal ženski z otrokom prečkati naraslo reko, a ga je pri tem odnesel močan tok.

Štiričlansko družino na jadrnici prevrnilo v vodo
V Splitu je zaradi neurja več predelov mesta v soboto zvečer ostalo brez elektrike, medtem ko je številne ulice v Zadru poplavila voda, na območju Šibenika pa je močan veter lomil drevesa, pišejo hrvaški mediji. Poplavljene so bile tudi ulice Hvara, kjer je voda segala tudi do kolen.

Blizu rta Marjan v Splitu se je prevrnila jadrnica, na kateri je bila štiričlanska družina. Reševalci so morali družino z dvema mladoletnima otrokoma rešiti iz vode. Enega izmed otrok so prepeljali v bolnišnico.

Toča v velikosti oreha
V noči na nedeljo so močna neurja s točo, ponekod veliko kot oreh, in močnimi vetrovi pustošila po več občinah v osrednjem in severnem BiH-u ter povzročila precejšnjo gmotno škodo na številnih stanovanjskih in gospodarskih objektih.

V Doboju in Gračanici je padavinska voda zalila več objektov, toča pa je poškodovala strehe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.