Na kraj dogodka so prihiteli reševalci in gasilci. Foto: Pixsell/BoBo/Patrik Macek
Na kraj dogodka so prihiteli reševalci in gasilci. Foto: Pixsell/BoBo/Patrik Macek

Moški je okoli 9.40 prišel pred zgradbo hrvaške vlade. Kot so dejali mimoidoči, je bil vidno vznemirjen. Nato se je polil z bencinom, in še preden so do njega prišli varnostniki, da bi ga legitimirali, ga je že zajel ogenj, poročajo hrvaški mediji.

Na kraj dogodka so prihiteli reševalci in gasilci, ki so moškega odpeljali v bolnišnico. Moški je po neuradnih informacijah, ki jih navaja hrvaški portal Index.hr, dobil hude opekline in je bil ob prihodu reševalcev še živ.

Pretreseni hrvaški premier Andrej Plenković. Foto: Pixsell/BoBo/Patrik Macek
Pretreseni hrvaški premier Andrej Plenković. Foto: Pixsell/BoBo/Patrik Macek

Predstojnik travmatološke klinike kliničnega centra v Zagrebu Dinko Vidović je nato na novinarski konferenci sporočil, da je moški življenjsko ogrožen in da trenutno ni pri zavesti. Pojasnil je, da ima opekline četrte stopnje po skoraj celotnem telesu. "Napovedi so slabe," je dodal in pojasnil, da gre za moškega, rojenega leta 1967.

Incident v času seje hrvaške vlade

V središču mesta je bilo slišati sirene, policija je vstop na Markov trg zaprla. Na trg je prišel tudi hrvaški premier Andrej Plenković.

Hrvaška vlada je sporočila, da je zaradi incidenta pretresena. "Policisti in vse pristojne službe so se hitro odzvali, da bi kar najhitreje pomagali ponesrečencu in pogasili ogenj," je sporočil tiskovni predstavnik vlade Marko Milić. Dodal je, da so predsednik vlade ter finančni in gospodarski minister, ki so bili tedaj na sestanku na vladi, takoj odšli na prizorišče incidenta,
da bi videli, kaj se je zgodilo, medtem ko je zdravnica iz bližnje ordinacije že pomagala moškemu. Pojasnil je tudi, da je v teku kriminalistična preiskava.