Edine slike, ki so bile dostopne do Nataschinega nastopa na televiziji, so bile tiste ugrabiteljeve hiše. Foto: EPA
Edine slike, ki so bile dostopne do Nataschinega nastopa na televiziji, so bile tiste ugrabiteljeve hiše. Foto: EPA

Najmanj 20-minutni intervju bo na državni televiziji ORF 2 ob 20.15. Spregovorila naj bi tudi za dva avstrijska časopisa. Dekličin tiskovni predstavnik je v sporočilu za javnost zapisal, da imajo Avstrijci, ki so trepetali za njeno življenje in ki se veselijo njene osvoboditve, pravico vedeti, kaj se je v resnici dogajalo.

Za pisne intervjuje si je Natascha izbrala časopis Kronenzeitung in tednik News, ker naj bi, po besedah tiskovnega predstavnika, njihovi odgovorni pokazali socialni čut in pripravljenost omogočiti Nataschi novo prihodnost.

Natascha je bila ugrabljena pred osmimi leti na poti v šolo, vse do 23. avgusta je živela z ugrabiteljem blizu svojega doma. Živela je v majhnem prostoru, velikem 12 kvadratnih metrov, bila pa je popolnma izolirana od zunanjega sveta.

Po pobegu se je deklica umaknila v samoto, stran tudi od svojih staršev, medije pa je prosila, naj je ne nadlegujejo, dokler ne bo sama pripravljena javnosti povedati svoje zgodbe. Dobila je že prek 300 ponudb za intervjuje.