Kampuscheva se je znova spomnila grozljivih osmih let v ujetništvu. Foto: Vlado Draškovič/RTV Slovenija
Kampuscheva se je znova spomnila grozljivih osmih let v ujetništvu. Foto: Vlado Draškovič/RTV Slovenija

Avstrijka Natascha Kampusch je v ekskluzivnem intervjuju za Televizijo Slovenija spregovorila o dolgoletnem ujetništvu v tajnem zaklonišču zasebne hiše Wolfganga Priklopila v predmestju Dunaja, ki je osupnilo svet.

Kot je znano, je drugega marca leta 1998 takrat desetletno Natascho na poti v šolo ugrabil Wolfgang Priklopil. Kar 3.096 dni oziroma osem let in pol je trajalo njeno ujetništvo, dokler ji ni 23. avgusta leta 2006 uspelo pobegniti.

Za Televizijo Slovenija je Kampuscheva odkrila nekaj tančic njunega, še vedno ne povsem razjasnjenega razmerja, pa tudi to, kako se počuti v Avstriji, kjer sosedje, potem ko je ušla, sprva niso želeli poklicati na pomoč policije, in kjer še danes ni povsem razjasnjeno, kdo vse je stal za njeno ugrabitvijo.

50-minutni pogovor z Natascho Kampusch je ekipa posnela konec novembra na Dunaju, ob tem pa tudi nekdanjo hišo Wolfganga Priklopila, ki je danes v lasti prav Kampuscheve. Natascha ima ob sebi še vedno množico predmetov, ki jo spominjajo na njeno ujetništvo.