Gambijski predsednik je na srečanju tujih diplomatov v Gambiji razkril, da lahko ozdravi astmo in aids. Foto: EPA
Gambijski predsednik je na srečanju tujih diplomatov v Gambiji razkril, da lahko ozdravi astmo in aids. Foto: EPA

Predsednik Džameh je povedal, da je začel zdraviti deset pacientov z zdravilnimi zelišči in da so si pacienti že telesno opomogli in pridobili težo.

Zdravila za aids še nekaj let ne bo
Coovadia je povedal, da bo potrebnih še več let, preden bodo znanstveniki odkrili zdravilo, zato je predsednikova izjava nevarna. V izjavi je gambijski predsednik namreč zapisal, da lahko ozdravi astmo in aids v treh dneh. "Odziv telesa na zdravljenje v treh do desetih dneh in tridnevno zdravljenje je pri bolezni, kot je aids, nepredvidljiv," je povedal Coovadia in dodal, da je tragično, da v Gambiji vlada politično ozračje, ki "dopušča ministru za zdravje in predsedniku, da kršita vsa temeljna načela znanosti in zdravstva".

Pacienti predsedniku popolnoma zaupajo
Eden izmed predsednikovih pacientov, Ousman Sowe, predavatelj na gambijski univerzi, je povedal, da se zaradi predsednikovega zdravljenja počuti veliko bolje, vendar še čaka na izvide krvne raziskave, ki bodo pokazali, ali je dejansko ozdravel. "Predsedniku zaupam 100-odstotno in zato jemljem zdravila s popolnim zaupanjem!" Predsednik za zdaj še ne želi razkriti, kakšna zdravila uporablja, vendar je obljubil, da bo svojo skrivnost kmalu razkril svetu.

Kljub temu je Coovadia prepričan, da je predsednikovo početje skrajno neodgovorno, saj bi lahko vodilo k tveganemu spolnemu obnašanju in k neuporabi preventivnih sredstev.