Pacifiška kraljica je za zapahi od leta 2007. Foto: EPA
Pacifiška kraljica je za zapahi od leta 2007. Foto: EPA

Čeprav je kazen v mehiškem zaporu od leta 2007 služila zaradi pranja denarja, ji bodo zdaj na sodišču na Floridi sodili zaradi tihotapljenja mamil.
Mehiški kriminalisti trdijo, da je Sandra Avila v 90. letih na tihooceanski obali Mehike pomagala vzpostaviti mafijski kartel Sinaloa, po katerem je kolumbijski kokain potoval do Kalifornije in Arizone. Pri tem naj bi ji pomagal Joaquin ''Majhni'' Guzman, ki je še vedno najbolj iskana oseba v državi.
Denar zaslužila s prodajo oblačil
Pacifiško kraljico so aretirali pred petimi leti v Ciudadu de Mexico, vse do danes pa trdi, da je nedolžna - svoje bogastvo naj bi zaslužila s prodajo oblačil in oddajanjem nepremičnin. A obtožnica na floridskem sodišču jo med drugim bremeni vpletenosti v pošiljko devetih ton kokaina, ki so jo mehiške oblasti prestregle leta 2002.
Sandra Avila Beltran, sicer nečakinja Miguela Angela Felixa Gallarda, ki je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja 'boter' mafije, ki je tihotapila mamila v ZDA, naj bi bila pomemben vezni člen med karteloma Sinaloa in Norte del Valle v Kolumbiji.
Zaradi botoksa letel direktor zapora
Kot poroča BBC, so februarja leta 2011 odpustili direktorja zapora, v katerem Pacifiška kraljica prestaja kazen, in sicer zato, ker je zdravniku dovolil vstop v njeno celico, kjer ji je opravil lepotni poseg z botoksom.