Vojska je po napadu zaprla ulice okoli generalštaba. Foto: Reuters
Vojska je po napadu zaprla ulice okoli generalštaba. Foto: Reuters

Napadalci, ki so bili oblečeni v vojaške uniforme, so skušali vstopiti v močno zastražen vojaški kompleks v Ravalpindiju nedaleč od prestolnice Islamabad. Vojska je vsiljivce opazila in nanje začela streljati, neznanci pa so jim prav tako odgovorili z ognjem.

V hudem obstreljevanju je umrlo deset ljudi, štirje napadalci in šest vojakov. "Položaj je pod nadzorom," so sporočili iz štaba. Bližnje ulice so zaprte, območje pa preletavajo helikopterji.

Dva še na begu?
Agencija Reuters, ki se sklicuje na izjavo vojske, je pozneje poročala, da sta dva izmed napadalcev še vedno na begu, lokalni mediji pa namigujejo, da se streljanje še ni končalo in da naj bi v zasedi čakala še ena skupina oboroženih moških.

Zgodba se ponavlja ...
Incident se je zgodil le dan po tem, ko je na severozahodu države, v Pešavarju, v več bombnih eksplozijah umrlo najmanj 50 ljudi. V ponedeljek je bilo v eksploziji samomorilskega napadalca, ki se je razstrelil pred stavbo, v kateri ima sedež ZN-ov program za hrano, ubitih pet ljudi.

Prav v tem času se pakistanska vojska pripravlja tudi na začetek obsežne ofenzive proti talibanom. Nekaj njihovih skrivališč so sicer v prejšnjih dneh že bombardirali, v prihodnjih pa naj bi napade še okrepili.

Odgovornosti za današnji napad ni prevzel še nihče, nekateri pa so s prstom že pokazali na talibane, ki so zagrozili, da bo tekla kri, če se napadi na njihove cilje ne bodo prenehali.