Gabby Petito na fotografiji s svojim zaročencem Brianom Laundriem. Foto: Reuters
Gabby Petito na fotografiji s svojim zaročencem Brianom Laundriem. Foto: Reuters

Gabby Petito je bila mrtva že nekaj tednov, ko so njeno truplo 20. septembra našli blizu narodnega parka v ameriški zvezni državi v Wyomingu, ki ga je obiskala s svojim zaročencem Brianom Laundriem. Oblasti želijo z njim govoriti, a je pogrešan od srede septembra.

Mrliški oglednik ni želel potrditi, ali je bila ubita s pomočjo kakšnega predmeta, prav tako ni razkril podrobnosti iz njenega toksikološkega poročila, povedal pa je, da Gabby Petito ni bila noseča v času smrti.

22-letnica je na družbenih omrežjih objavljala prispevke s potovanja s kombijem po narodnih parkih na zahodu ZDA s svojim zaročencem, kot poroča BBC, pa je njeno izginotje sprožilo tudi razpravo o tem, koliko pozornosti mediji namenijo pogrešani belki.

Po podatkih ameriškega Zveznega preiskovalnega urada (FBI) je bilo konec leta 2020 v ZDA pogrešanih skoraj 90.000 ljudi, le nekaj pa jih je deležnih tolikšne pozornosti.

Gabby Pettito in Brian Laundrie sta potovala več tednov, nato pa se je zaročenec 1. septembra sam vrnil na Florido z njunim kombijem, ob vrnitvi pa ni poklical policije ali družine svoje zaročenke.

Nekaj tednov prej, 12. avgusta, se je policija v mestu Moab na jugu države Utahe odzvala na klic o morebitnem družinskem nasilju, povezanem z omenjenim parom. Družina Gabby Petito je prijavila njeno izginotje 11. septembra.