Na Equitalio je drugič v enem tednu prišla nevarna pošiljka. Foto: EPA
Na Equitalio je drugič v enem tednu prišla nevarna pošiljka. Foto: EPA

"Strokovnjake za razstrelivo so poklicali davi, potem ko je v urad Equitalie prispela sumljiva pošiljka," je povedal tiskovni predstavnik policije. Policisti so pri pregledu sumljivega paketa odkrili "temen prah".

Pošiljka ni bila namenjena določeni osebi. Za temen prah v pošiljki se je izkazalo, da je bilo razstrelivo. V pošiljki so odkrili tudi sprožilec, pisemsko bombo pa so medtem že deaktivirali.

Italijanski premier Mario Monti je odločno obsodil "kriminalno dejanje" nad ljudmi, ki so zgolj opravljali svojo dolžnost v službi institucij in države.

V eno izmed podružnic Equitalie je prejšnji petek prispela pisemska bomba, ki je eksplodirala v rokah direktorja podružnice in mu pri tem poškodovala roko.

Odgovornost za napad je prevzela skrajna levičarska italijanska skupina Neformalna federacija anarhije (FAI), ki naj bi predtem poslala pisemsko bombo tudi direktorju nemške banke Deutsche Bank Josefu Ackermannu. Pisemsko bombo so v poštni službi banke pravočasno odkrili.

Pred dnevi je tudi na grško veleposlaništvo v Parizu prispelo pismo iz Italije, v katerem je bila eksplozivna naprava. Francoska policija je pisemsko bombo uspešno dezaktivirala. Kdo je bombo poslal, še ni znano.