Darko Šarić se je na Interpolovem seznamu iskanih oseb znašel zaradi suma, da tihotapi mamila, in številnih likvidacij, s katerimi naj bi bil povezan. Foto: MMC RTV SLO
Darko Šarić se je na Interpolovem seznamu iskanih oseb znašel zaradi suma, da tihotapi mamila, in številnih likvidacij, s katerimi naj bi bil povezan. Foto: MMC RTV SLO
Žrtve po Srbiji in Črni Gori

Srbski Press piše, da naj bi po končani akciji Balkanski bojevnik Šarić začel ''pometati pred lastnim pragom'' in odstranjevati vse njemu neprijetne priče. Neimenovan vir blizu srbski policiji je za srbski časnik potrdil, da je bil Dudić lastnik več podjetij, zaradi suma pranja denarja in organiziranega kriminala pa je bila za njim v Srbiji razpisana tudi tiralica.

Pressov sogovornik je dejal, da je moral Fric "plačati s svojo glavo", saj je njegov šef Darko Šarić sumil, da bi ta lahko bil zanj neugodna priča. "Dragan Dudić Fric je bil v Šarićevem klanu na samem vrhu, pravzaprav je bil eden izmed treh vodij v tej kriminalni združbi. Fric je vedel vse o preprodaji kokaina, delovanju klana, poteh tihotapljenja mamil kot tudi stikih, ki jih je imel Šarić s samim vrhom črnogorske države in srbske policije. Fric je bil znan tudi po njegovem poznanstvu z Rodoljubom Radulovićem, sicer dobrim prijateljem Šarića, za katerega mnogi verjamejo, da je človek, ki je deloval iz samega ozadja tega klana. Ravno zato mnogi menijo, da so Frica ubili, ker se je Šarić ustrašil, da bi Fric s policisti lahko dosegel dogovor o njegovi oprostitvi," je za Press dejal neimenovan vir.

Pressov vir je izpostavil še en nenavaden pripetljaj v nedeljskem umoru. Nenavadno naj bi bilo, kako so ubili Frica - sredi dneva, na trgu med množico ljudi - in to, da so njegovega morilca Ivana Vračarja ujeli takoj, pretepli naj bi ga kar Fricovi osebni stražarji.

"Veliko stvari ostaja nepojasnjenih. Fric ob nedeljah ni nikoli zapustil svoje hiše v Kotorju, saj je vedel, da mu grozi nevarnost. Takoj ko je zapustil hišo, pa so ga ubili! Naprej, ubil ga je Ivan Vračar, ki je bil nekdanji osebni stražar ubitega lastnika kluba "Red taksi"
Dejana Đukovića, ki ga je Šarićev klan likvidiral pred šestimi meseci. Verjamemo tudi, da so za umor namerno izbrali prav Vračarja, da bi bilo videti, kot da je šlo za maščevanje. Težko pa je verjeti, da bi nekdo ubil nekoga samo zato, ker so ubili njegovega vodjo. In nazadnje, nekdo je moral Vračarju javiti, kje in kdaj se bo Fric pojavil, saj Vračar ni tako pomemben, da bi bil seznanjen s temi podatki
," je pojasnil neimenovan vir za Press.

Po podatkih srbske policije je bil Fric diplomiran pomorščak in glavni organizator transporta kokaina iz Južne Amerike v Črno goro in Evropo.

Kdo je poskušal ubiti še eno Šarićevo pričo?
Beograjski policisti prav tako preiskujejo nesrečo, v katero je bila vpletena varovana priča v primeru Šarića Mile Jerković. V policijsko vozilo, ki je spremljalo Jerkovića, je trčil tovornjak, v nesreči pa je umrl varnostnik. Policisti preiskujejo, ali je bil tarča napada prav Jerković ali pa je bila to "le" prometna nesreča.

Žrtve po Srbiji in Črni Gori