Na Trgu svetega Petra so aktivisti med papeževim govorom izrazili nestrinjanje z njegovimi preteklimi izjavami. Foto: Reuters
Na Trgu svetega Petra so aktivisti med papeževim govorom izrazili nestrinjanje z njegovimi preteklimi izjavami. Foto: Reuters

Na Trgu sv. Petra v Vatikanu je skupina aktivistov med papeževim nagovorom protestirala proti njegovim nedavnim izjavam proti tovrstnim porokam. Protestniki so nosili napise v več jezikih, na katerih je med drugim pisalo: "Poroka za vse" ter "Homofobija = smrt".

Potem ko je papež v petek poroke istospolno usmerjenih in splav označil za grožnjo miru, so organizatorji protesta sporočili, da skupnost istospolno usmerjenih ne ogroža miru, pač pa ga ogroža orožje.
Francozi za širitev pravic
Tudi v več mestih po Franciji so potekale demonstracije v podporo nameri socialistične vlade, da bi istospolno usmerjenim razširili pravice pri sklepanju zakonskih zvez in omogočili tudi posvojitev otrok. Trenutno lahko v Franciji ti pari registrirajo le civilno skupnost.

Pred tednom dni je proti omenjenim načrtom francoske vlade protestiralo več kot 100.000 ljudi. Anketa v današnji izdaji časnika Journal de Dimanche je pokazala, da 60 odstotkov francoskih volivcev podpira razširitev pravic pri sklepanju zakonskih zvez, medtem ko bi jih posvojitve istospolnim parom dovolilo 46 odstotkov.