Protestniki ne mislijo popustiti. Foto: EPA
Protestniki ne mislijo popustiti. Foto: EPA

Zaradi policijskega nasilja so protestniki odločeni vztrajati, v četrtek pa so dobili tudi podporo lokalne sindikalne organizacije.

Sindikat transportnih delavcev iz New Yorka, ki ima 38.000 članov, se je odločil, da bo protestnikom pomagal s hrano, vodo in tudi pravno pomočjo. Sindikat se pridružuje mnenju protestnikov, da bogataši dobivajo davčne olajšave, banke proračunski denar, delavci pa se trudijo za preživetje in plačujejo za vragolije finančnikov na Wall Streetu.
Podpora tudi zvezdnikov
Proteste je organizirala organizacija Adbuster iz Vancouvra in pred tednom dni se je blizu Wall Streeta zbralo nekaj tisoč ljudi, ki jih je policija nasilno razgnala, ker niso dobili dovoljenja za proteste. Aretiranih je bilo okrog 100 ljudi, po svetovnem spletu pa je zaokrožil posnetek "pogumnega" policijskega poveljnika, ki je s solzivcem napadel tri dekleta.

Protestniki sedaj že več dni taborijo v parku Zuccotti nedaleč od Svetovnega trgovinskega centra. Spijo po tleh, zaviti v odeje in spalne vreče, postavili so si zasilno kuhinjo in tudi knjižnico. Gre večinoma za izobražene mlade brezposelne ljudi in študente.

Protestnike sta do zdaj med drugimi obiskala tudi filmar in levičarski aktivist Michael Moore in igralka ter aktivistka Susan Sarandon.