Ghislaine Maxwell so aretirali 2. julija. Foto: Reuters
Ghislaine Maxwell so aretirali 2. julija. Foto: Reuters

Gre za 418 strani prepisa zaprisežene izjave v zasebni tožbi ene od domnevnih žrtev Virginie Giuffre, podane aprila 2016. Virginia Giuffre je Ghislaine Maxwell tožila zaradi obrekovanja in tožba je bila že poravnana.

Nekdanja Epsteinova sodelavka je trenutno v newyorškem zaporu, saj jo kazensko preganjajo zaradi sodelovanja pri spolnem izkoriščanju mladoletnic. Sodni proces naj bi se predvidoma začel julija prihodnje leto. Epstein je med čakanjem na proces v newyorškem zaporu sicer umrl. Preiskovalci pravijo, da je Epstein, ki je imel tesne vezi s številnimi vplivnimi posamezniki, tudi visokimi politiki, storil samomor.

Javnost je čakala na objavo prepisa predvsem zato, da morda pride na dan kakšno drugo slavno ime v povezavi z Epsteinovimi dejavnostmi.

Virginia Giuffre trdi, da jo je imel Epstein v ujetništvu kot spolno sužnjo, pri čemer je sodelovala in pomagala Maxwell. Med drugim je dejala, da jo je Epstein dal na voljo tudi britanskemu princu Andrewu, ki to zanika.

Maxwell v izjavi ne obremeni nikogar, niti Epsteina. Priznava, da je občasno za vodjo našla maserke, vendar ni nikoli videla, da bi z mladoletnicami počel kaj neprimernega. Priznala je, da je letela na Epsteinovem letalu z Billom Clintonom, vendar nekdanjega predsednika ZDA ni označila za Epsteinovega prijatelja in niti za znanca.

"Ena od laži, ki jo je Giuffre izrekla, je to, da je bil predsednik Clinton na Epsteinovem otoku, kjer sem bila tudi jaz. To je absolutna 1000-odstotna laž," je dejala Maxwell v izjavi.

Ghislaine Maxwell so aretirali 2. julija v New Hampshiru. Zaprta je v Brooklynu, sodišče pa ji zavrača varščino.