Foto: Reuters
Foto: Reuters

To razkrivajo sodni dokumenti, ki zajemajo pričanje ene od Epsteinovih žrtev Virginie Roberts Giuffre. Giuffrejeva trdi, da si jo je kot najstnico podajalo več vplivnih mož na Epsteinovem zasebnem karibskem otoku, med drugim tudi britanski princ Andrew.

Maxwellova čaka na sojenje v zaporu v New Yorku. Foto: Reuters
Maxwellova čaka na sojenje v zaporu v New Yorku. Foto: Reuters

Prav Maxwellova naj bi bila tista, ki je takrat 17-letno Giuffrejevo zvabila v Epsteinove lovke pod pretvezo, da bo delala kot maserka.

Kot je na sodišču navedla danes 37-letna Giuffrejeva, jo je par kasneje silil v spolne odnose z vrsto premožnih in uglednih mož, vključno z ameriškimi politiki, bogatimi podjetniki, znanim znanstvenikom in priznanim modnim oblikovalcem. Vsi obtožbe zanikajo.

Giuffrejeva navaja tudi, da je Maxwellova imela na otoku "praktično vsak dan" orgije z vrsto deklet, starimi med 15 in 21 let, vse naj bi bile zelo lepe.

Številni bogati in ugledni se bojijo, kaj bo razkrila Maxwellova. Foto: Reuters
Številni bogati in ugledni se bojijo, kaj bo razkrila Maxwellova. Foto: Reuters

Sama Giuffrejeva je morala z Maxwellovo ob Epsteinovi prisotnosti izvajati oralni seks. Po spolnem "usposabljanju" sta dekletu plačevala, da je z zasebnim letalom letela k strankam.

V čakanju na sojenje

"Ghislaine Maxwell je bila tista, ki me je vpeljala v trgovino z belim blagom. Ona je tista, ki me je redno zlorabljala. Ona me je dajala v najem, ona mi je dajala napotke, kaj moram početi, ona me je uvajala za spolno sužnjo, me fizično in psihično zlorabljala," je navedla.

Dokumenti zajemajo tudi zasebno e-pošto med Epsteinom in Maxwellovo.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

66-letni Epstein, dobro znani ameriški milijarder in finančnik, ki se je med drugim družil z Donaldom Trumpom, Billom Clintonom in princem Andrewem, je lani umrl v zaporu v New Yorku, kjer je čakal na sojenje. Storil naj bi samomor.

58-letno Maxwellovo, sicer hčerko zloglasnega britanskega tajkuna in prevaranta Roberta Maxwella, je FBI v začetku meseca aretiral v New Hampshiru. Obtožena je, da je zvabljala mladoletna dekleta, da jih je lahko Epstein, njen partner in zaupnik, spolno zlorabljal.