Prizorišče napada. Foto: Reuters
Prizorišče napada. Foto: Reuters

Urad pomočnika šerifa okrožja Santa Clara je sporočil, da je bilo v napadu ubitih osem ljudi, pri čemer napadalca niso šteli med žrtve. Sporočili so še, da je bil napadalec uslužbenec mestnega javnega prevoza v San Joseju.

Pomočnik šerifa Russell Davis je predtem potrdil samo "več ubitih in ranjenih". Policija je na območje napada prihitela po več klicih o streljanju, je pojasnil.

Za zdaj je policija napadalca identificirala le kot moškega. Sporočili so še, da je v napadu umrl, a niso pojasnili, ali ga je ubila policija.

Pojasnili pa so, da se je napad zgodil v stavbi, kjer ima nadzorno središče tamkajšnji javni potniški promet, hkrati pa imajo tam tudi garažo za vlake in mehanično delavnico za njihovo vzdrževanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je zavarovala območje. Foto: Reuters
Policija je zavarovala območje. Foto: Reuters

Policija je potrdila še, da je bilo več žrtev napada uslužbencev v tej mehanični delavnici, ni pa jasno, ali je tam delal tudi napadalec.

"Danes se je zgodila grozljiva tragedija," je sporočil predstavnik transportne uprave Santa Clare (VTA) Glenn Hendricks in dodal, da je streljanje potekalo v delu prometnega središča, kjer delavci opravljajo vzdrževalna dela na vozilih, ne v operativnem in nadzornem središču.

Župan: Naredili bomo vse, da se to ne ponovi

"Smo v temačnem trenutku. Naredili bomo vse, da se to v našem mestu ne ponovi," pa je dejal Sam Liccardo, župan San Joseja, mesta z milijonom prebivalcev v osrčju Silicijeve doline, kjer imajo sedež številna vodilna tehnološka podjetja.

Strelski napadi s številnimi smrtnimi žrtvami so pogosti v ZDA, kjer imajo tudi eno najvišjih stopenj lastništva orožja na svetu. Marca je bilo v nizu napadov v zdraviliščih v okolici Atlante ubitih osem ljudi, med njimi šest žensk azijskega rodu. Manj kot teden dni pozneje je bilo v supermarketu v mestu Boulder v Koloradu ubitih deset ljudi.