Sin Donalda Trumpa, Donald Trump mlajši, je begunce primerjal z zastrupljenimi bomboni. Foto: Reuters
Sin Donalda Trumpa, Donald Trump mlajši, je begunce primerjal z zastrupljenimi bomboni. Foto: Reuters
Republikanec in nekdanji predsednik ZDA George Bush starejši naj bi novembra na predsedniških volitvah oddal svoj glas demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton. Foto: EPA

"Ta fotografija pove vse. Končajmo s politično agendo korektnosti in postavimo ZDA na prvo mesto," je zapisal 38-letni Donald Trump mlajši na Twitterjevem profilu. Zraven je pripel fotografijo bombonov Skittles, opremljeno z napisom "Če bi imel skledo bombonov Skittles in bi ti povedal, da te lahko samo trije ubijejo. Bi jih vzel celo pest? Tak je naš problem s sirskimi begunci."

Fotografija je bila obrobljena z značilno modro in rdečo barvo, ki jo Trump uporablja za svojo predsedniško kampanjo, sledila je fotografija bele skledice s pisanimi bombončki in pod njo predvolilni slogan njegovega očeta 'Naredimo Ameriko spet veliko!'.

Na Twitterju so se zvrstile številne kritike, nekateri so objavljali fotografije vojne v razdejani Siriji in obupane preživele, k v rokah nosijo mrtve svojce, pod fotografijo pa napis 'Skittles'.

"Skittles so bomboni. Begunci so ljudje."
Pisec govorov ameriškega predsednika Baracka Obame Jon Favreau je objavil fotografijo ranjenega in obnemelega dečka v Siriji, ki sedi na oranžnem stolu v rešilnem vozilu in ki je zakrožila po svetovnem medmrežju, spodaj pa napis, namenjen Trumpu mlajšemu, da je to eden izmed milijonov otrok, ki jih je primerjal z zastrupljenimi bomboni Skittle.

Za Guardian se je odzvala tudi tiskovna predstavnica Wrigleyja, ki izdeluje omenjene bombone, in dejala: "Skittles so bomboni. Begunci so ljudje. Menimo, da to ni primerna analogija." Iz podjetja so sporočili še, da se bodo v prihodnje zadržali vseh komentarjev, saj bi bili lahko napačno interpretirani kot oglaševalska poteza.

Bush naj bi podprl Clintonovo
Republikanec in nekdanji predsednik ZDA George Bush starejši naj bi novembra na predsedniških volitvah oddal svoj glas demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton, saj naj bi to obljubil Kathleen Kennedy Townsend, nečakinji nekdanjega ameriškega predsednika Johna Kennedyja, poroča ameriška spletna stran Politico.

Kennedy Townsend je na svojem profilu na Facebooku objavila fotografijo, na kateri sta fotografirana skupaj z Bushem starejšim, zraven pa napis "Predsednik mi je rekel, da bo volil Clintonovo!". Kmalu za tem se je na Twitterju oglasil Bushev predstavnik za odnose z javnostmi Jim McGrath in sporočil, da še vedno preverjajo, ali so informacije, ki jih je sporočila Kennedy Townsend, resnične. Republikanec Bush starejši, ki je bil predsednik ZDA od leta 1989 do 1993, doslej še ni izrazil podpore republikanskemu predsedniškemu kandidatu Donaldu Trumpu. Prav tako podpore ni izkazal njegov sin Jeb Bush, ki je bil sicer med letošnjimi kandidati za predsedniško nominacijo republikancev.